Annonce
Livsstil

Helle Troelsen: Ugens opskrift på rosenkål med sprødstegt butternutsquash

Puré af rosenkål med sprødstegt butternutsquash. Foto: Helle Troelsen
Annonce

Det er ikke populært, når der står rosenkål på menuen her i familien. Hverken min mand eller sønner kan lide rosenkålens lumre og bitre smag. Det er en af grundene til, at jeg ikke dyrker den i haven.

I år har jeg jo købt et par stokke, som jeg har brugt til julepynt nede i drivhuset, fordi de ligner fine juletræer. Og de skal jo ikke gå til spilde, så jeg er begyndt at høste af dem til en ret, hvor jeg forsøger at snige rosenkål ned i min mands og sønners maver.

Det lykkedes, for i denne ret er rosenkålene blendet til ukendelighed og er lavet til en puré, der er gjort cremet og lækker ved hjælp af smør, krydret og saftig ved hjælp af persille og citronskal og lidt crunchy ved hjælp af sprødstegte tern af butternutsquash.

De fine juletræer af rosenkålstokke opstammes i takt med, at rosenkålene spises. Foto: Helle Troelsen

”Det kan da spises, men er det ikke synd for julepynten?” er den mest flatterende bemærkning, jeg fik til denne ret. Jeg er selv ret vild med rosenkål - også denne variant.

Annonce

Til fire personer

400 gram rosenkål

250 gram butternutsquash

2 spsk. smør

2 spsk. hakket bredbladet persille

½ tsk. revet skal af en usprøjtet citron

Olivenolie

Salt og peber

Annonce

Sådan gør du

Rens rosenkålene og kog dem møre i 15 minutter i letsaltet vand. Blend dem til en puré sammen med 2 spsk. smør, til det får en cremet konsistens.

Skræl buttenutsquashen og skær den i små tern på 1 x 1 cm. Rist ternene på en meget varm pande i olivenolie i et minut, så de lige netop tager farve, men stadig er crunchy.

Hak persillen og riv citronskallen fint. Bland det hele sammen, smag til med salt og peber, pynt med et par persillekviste og nyd puréen rygende varm som tilbehør til for eksempel rødt kød, kylling eller et vegetarisk måltid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Annonce