Annonce
Erhverv

Hellere i dag end i morgen: Johnny lukker 'Lumske' og opfordrer kollegaerne til at følge trop

Normalt er Lumskebugten et sted fuldt af folk og socialt samvær. Men ikke i disse dage. Her går ejer Johnny Beck alene rundt og gør rent. Arkivfoto: Mette Mørk
Han håber på et forbud. Men i mellemtiden har Johnny Beck lukket for Lumskebugten i Havnegade. Han håber, at alle andre beverdinger, restauranter og caféer gør det samme.

Vejle: Johnny Beck gør hovedrent i de brune rammer.

Det trænger, da man fortsat må ryge på værtshuset. Alligevel ville han ønske, at han i stedet for at vride kar- og gulvklude op langede øl over disken.

Det gjorde han senest i weekenden. Siden har han lukket Lumskebugten i Havnegade og sendt sine medarbejdere hjem.

Han opfordrer nu sine kollegaer i branchen - ejerne af beverdinger, restauranter og caféer - til at gøre præcis det samme. På den måde får vi ifølge ham hurtigere bugt med den nye coronavirus, som hærger i det ganske land.

- Mit budskab til alle er: Luk nu ned! Tag en kold tyrker nu og vis sammenhold! Står vi alle sammen og lukker ned, så er vi måske ude af situationen her om bare to uger og kan vende tilbage til vores hverdag, siger Johnny Beck.

Det er svært at forklare mine kunder, at jeg holder lukket, når de fleste andre ikke gør. Jeg synes, at vi skal gøre fælles front og komme igennem det her hurtigst muligt.

Johnny Beck, ejer af Lumskebugten

Hit med et forbud

Han er byrådsmedlem for Socialdemokratiet ved siden af sit ejerskab af Lumskebugten, som han ikke åbnede mandag morgen som normalt. Han troede, at partifælle og statsminister Mette Frederiksen ville udstede et forbud.

Men det har hun endnu ikke gjort.

Johnny Beck håber stadig, at det sker lige om lidt.

- Hellere i dag end i morgen. Sådan har jeg det. Det har jeg også taget kontakt til hende for at sige. Hun har travlt, så jeg har ikke hørt noget. Men det er lige meget, for nu har jeg tilkendegivet min holdning, fortæller værtshusejeren til avisen.

Da Vejle Amts Folkeblad tog kontakt til Johnny Beck i sidste uge, var han i vildrede. Det er han ikke længere efter at have fulgt udviklingen af sygdommen.

Annonce

Tjener ikke en krone

Han synes, at han gør det eneste rigtige ved at holde lukket. Også selvom det gør ondt på ham at sende sine medarbejdere ud i uvisheden.

- Jeg har kigget på det med en revisor og taget kontakt til fagforeningen, men i bund og grund ved jeg jo ikke, hvordan de er stillet på sigt. Jeg ved heller ikke, hvordan jeg selv er stillet. Lige nu tjener jeg ikke en krone til husleje, lyder det fortvivlet.

Flere andre caféer er lukket, heriblandt Conrads og Café Kværn i Midtpunkt.

Men mange kører umiddelbart videre. Det samme gælder for flere af Vejles restauranter og værtshuse.

- Det er svært at forklare mine kunder, at jeg holder lukket, når de fleste andre ikke gør. Jeg synes, at vi skal gøre fælles front og komme igennem det her hurtigst muligt, så vi kan vende tilbage og begynde at tjene nogle penge igen, siger Johnny Beck.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce