Annonce
Brande

Helt slut med rastepladsen på Ejstrupholmvej

Nu er det definitivt slut med rastepladsen på Ejstrupholmvej, som gennem flere år har været en torn i øjet på Bestseller. Modekoncernens hovedkontor har indkørsel få meter længere henne ad vejen. Rastepladsen bliver nu lavet om til et grønt område. Foto: Mikael Lund
Den omdiskuterede rasteplads tæt på Bestseller bliver til grøn beplantning.

Brande: Den har ført en omtumlet tilværelse de seneste par år, hvor den også har været genstand for en hel del debat, men nu er det definitivt slut med rastepladsen på Ejstrupholmvej.

Det var på opfordring fra modekoncernen Bestseller, at et flertal i Ikast-Brande Kommunes teknik- og miljøudvalg udenom Socialdemokratiet sidste år besluttede at nedlægge rastepladsen permanent. Forud for beslutningen var gået et langvarigt forløb, hvor rastepladsen både nåede at være lukket midlertidigt, blive genåbnet og siden gjort ubrugelig.

I efteråret 2016 blev der indført en tidsbegrænsning på tre timer for ophold på rastepladsen, der ligger ganske få meter fra indkørslen til Bestsellers hovedkvarter. Baggrunden var problemer med længerevarende parkering af lastbiler og store affaldsmængder. Rastepladsen fik i samme ombæring nyt slidlag, og tiltagene medførte en væsentlig reduktion i lastbilparkeringen. Dog ikke nok til, at Bestseller opgav ønsket om at få rastepladsen nedlagt, og efter at sagt nej til at bevilge midler til en flytning af rastepladsen i forsommeren 2016, vedtog flertallet i teknik- og miljøudvalget i august 2017 at lukke rastepladsen midlertidigt.

Købt af Bestseller

Lukningen blev gennemført 25. oktober 2017 med trådhegn og varede et halvt år, hvorefter trådhegnet blev fjernet og rastepladsen kortvarigt blev genåbnet 25. april sidste år. Få dage senere, 1. maj, vedtog et flertal i udvalget, på ny uden om Socialdemokratiet, at nedlæggelsen skulle gøres permanent, og midt i juni blev de yderste par meter af asfaltbelægningen derfor fræset væk, hvorved rastepladsen i praksis blev gjort ubrugelig.

Siden har den så at sige ligget brak, men i slutningen af august blev der sat gang i arbejdet med at fjerne rastepladsen definitivt. Denne gang er dog ikke Ikast-Brande Kommune, der står for arbejdet: Lone Hyldig Jaszczak, der er ansvarlig for Ikast-Brande Kommunes grundsalg, oplyser, at Bestseller simpelthen har købt arealet af kommunen med henblik på at fjerne resterne af rastepladsen.

Bestseller kommunikationsdirektør, Jesper Stubkier, bekræfter købet af en del af arealet fra den tidligere rasteplads, og at arealet vil blive udlagt til grøn beplantning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB vandt igen - og den bedste var på midten

Annonce