Annonce
Vejle

Helt udsolgt: Alle corona-test i Vejle inden jul er revet væk

Overlæge Peter Ivan Andersen står i spidsen for det nye covid-19-testcenter i Vejle på Tysklandsvej 4. Arkivfoto: Leif Baun

Vejle: Hvis man vil testes for coronavirus inden jul, så må man ud i bilen og køre et længere stræk. Det kan i hvert fald ikke lade sig gøre i Vejle.

Testcentret på Tysklandsvej 4 melder om alt udsolgt i de kommende mange dage. Det viser en dugfrisk opgørelse fra Statens Serum Institut.

Det er ikke kun i Vejle, at tiderne er revet væk. Det gælder også for testcentrene i Københavns Lufthavn, Valby, Horsens, Randers, Silkeborg, Holbæk, Næstved, Roskilde, Slagelse og Odense. Rekorden sættes ifølge instituttet af Holbæk med 17 dages ventetid.

Der er tale om de åbne testtilbud, som man kan booke tid til på coronaprøver.dk, hvis man er uden eller kun har milde symptomer.

Hvis man derimod har mere alvorlige symptomer eller er nær kontakt til en smittet, er ventetiden væsentligt kortere, da disse tider reserveres i et andet system. I disse tilfælde skal man som vejlenser typisk et smut forbi Kolding Sygehus.

Testcentret i Vejle har nærmest fra åbningen i starten af november været presset på grund af den store interesse. I midten af november måtte man eksempelvis vente i fem dage på at blive podet.

Hvis man fortsat vil testes inden jul, må man ind på coronaprover.dk for at se, hvor i landet der lige nu er ledig tid. Alternativet er at vælge en hurtigtest hos Falck - nærmeste sted er i Kolding. Mandag eftermiddag har Falck meldt ud, at man fra om tre dage også kan blive testet i Hedensted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce