Annonce
Børkop

Hendes corona-syge mand ligger i respirator: Lisbeth får sympati fra alle i Børkop og resten af Danmark

Lisbeth Ramsing kan ikke komme til at besøge sin coronasyge mand, Peter, og hun holder sig indendøre af angst for at komme til at smitte andre med coronavirus. Hendes historie har affødt en bølge af sympati. Privatfoto
Lisbeth Ramsing er utroligt rørt over at mærke den varme, der strømmer imod hende. Naboer har kontaktet hende på Facebook, og hendes Rema-købmand har ringet. I aftes lagde en helt fremmed familie blomster og chokolade foran hendes dør.
Annonce

Børkop: "Jeg sad og så nyheder og var helt ærligt ved at blunde lidt, da jeg pludselig så en ukendt bil i vores indkørsel. Da jeg åbnede fordøren, havde de lagt en buket røde roser og en chokolade-påskehare på dørtrinnet. Jeg nåede lige at vinke til den familie, der sad i bilen, og så lukkede jeg min dør og brast i gråd. Jeg blev simpelthen så rørt."

Lisbeth Ramsing fra Børkop er helt overvældet over al den sympati, der er strømmet hende i møde, efter at hun onsdag stod frem og fortalte offentligheden om sin corona-syge mand.

Hendes ægtefælle gennem 54 år, Peter, har siden mandag ligget i respirator på Kolding Sygehus, og Lisbeth kan ikke besøge ham, men må nøjes med daglige telefonopringninger til de læger og sygeplejersker, der passer ham.

- Jeg er så glad for, at mit budskab om, at vi skal passe på ikke at komme til at smitte andre, har spredt sig vidt og bredt. Jeg er åbenbart nærmest gået viralt over hele landet, fortæller Lisbeth.

Hun tilføjer, at den blomster- og chokoladehilsen, hun fik i aftes, var afleveret af en børnefamilie fra lokalområdet.

Skulle det værste ske, ved jeg, at jeg ikke er alene længere. Det har den store støtte i al fald vist mig.

Lisbeth Ramsing

Annonce

- Jeg vil gerne sige tusind tak

- De skrev på et lille hjerteformet kort, at det havde påvirket dem meget, da de læste min historie i avisen. Bagefter havde de brugt artiklen som anledning til at tale med deres børn om, hvor vigtigt det er, at vi passer på hinanden ved at holde afstand, og så havde børnene spurgt, om de kunne gøre noget for mig.

- Derfor havde de købt blomster og chokolade. Jeg tuder, bare jeg fortæller om det, så meget varmer det, og jeg vil så gerne sige dem tusind tak, siger Lisbeth Ramsing.

Lisbeth Ramsing fortalte onsdag, at hun har sat sig selv i hjemmekarantæne, fordi hun frygter, at hun ellers kan komme til at sprede smitten til andre. Det gør hun, selvom hun ikke har nogen symptomer på at have coronavirus, og det har hun tænkt sig at gøre de næste 14 dage.

Derfor kan hun heller ikke handle i sin lokale Rema 1000 på Nyboder i Børkop, men Rema-købmand Gitte Larsen har rakt ud til hende.

- Gitte ringede og sagde ligesom alle de andre, der har kontaktet mig, at det er frygteligt. Og jeg skal bare sige, hvad de kan gøre for at hjælpe.

Annonce

- Nu føler jeg mig ikke alene

- Jeg har simpelthen fået så mange varme hilsner fra så mange mennesker i mit nabolag, at jeg ikke føler mig så alene, som jeg gjorde, lige da Peter var blevet indlagt, og det gik op for mig, at jeg ikke måtte se ham.

- Nu ved jeg, at rigtig mange tænker på mig, og det luner, og det giver mig en stor tryghed. Man kan godt slå det hen med; "Nåh, det er bare en facebookhilsen", men når man selv er den, der modtager de varme ord, så betyder det altså utroligt meget, forklarer Lisbeth Ramsing.

- Skulle det værste ske, ved jeg, at jeg ikke er alene længere. Det har den store støtte i al fald vist mig, siger hun.

- Nu tænker jeg bare på alle dem, der ikke har mærket omverdenens sympati. Tænk på dem, som sidder alene, og som ikke har nogen kontakt med omverdenen, enten fordi de selv er smittede eller frygter at blive det. Jeg vil gerne benytte den her mulighed til at sende dem allesammen mine varmeste tanker - jeg har selv mærket, hvor meget det betyder.

- Så I skal vide, at jeg tænker på jer.

En familie afleverede både blomster og chokolade og en varm hilsen på Lisbeths dørtrin, fordi de var blevet rørt af at læse om hendes mands sygdomsforløb. Privatfoto

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Udskudt halprojekt passer idémand

Annonce