Annonce
Børkop

Henning har betrådt Børkops skrå brædder i 25 år

Henning Hansen har spillet med i Trekantens Amatør Scene i 25 år. Forrest er det hans bror, Bjarne, der trods en noget langt køretur også gerne tager turen til Børkop og amatørscenen. Foto: Jørgen Flindt

Trekantens Amatør Scene havde torsdag premiere på forårsforestillingen. For 25 år siden kom en vejlensisk mand med, og han er der stadig. Ganske som sin bror, der kører ret langt for at være med.

Børkop: Publikum er så småt ved at indfinde sig. Nogle har mad med, andre har bestilt det, de skal spise.

Bag scenen skal der også spises, menuen står på pizza til skuespillere, sminkøse, musikere og lydmand.

- Det er en tradition, vi får pizza om torsdagen. Fredag får vi et stjerneskud, lyder det fra flokken ved bordet.

En af dem, der kender traditionerne, er Henning Hansen. En 70-årig mand fra Vejle, der denne aften kan fejre 25 års jubilæum hos Trekantens Amatør Scene.

- Det er bare et tal, jeg ikke havde tænkt nærmere over. Men det viste sig, at det faktisk er 25 år siden, jeg begyndte her, fortæller han.

Henning Hansen er et kendt ansigt i hele Vejle Kommune. Han er vægter i Vejle, synger i kor i Hornstrup, er visevært hos Visens Venner i Vejle og aktiv i amatørteater i Vejle, Børkop og Egtved.

- Hvorfor det er endt sådan, ja det ved jeg faktisk ikke. Jeg synes jo bare, det er dejligt at underholde og stå på en scenen, siger manden, der arbejdede mange år som telefonmand, mens han sang, spillede revy og teater i fritiden.

Annonce

Lang uge

Når amatørscenen holder forårsforestilling i Markant, kræves meget arbejde fra de 13 frivillige i løbet af ugen. Mandag sættes scenen op. Tirsdag er der generalprøve. Onsdag skal borde og stole sættes op, torsdag er der premiere og fredag den afsluttende forestilling. Og når scenelyset er slukket og publikum er gået hjem, skal det hele pakkes ned igen.

Der skal pizza til. Den unge mand i midten til venstre er Tobias Falk Andersen, der er Hennings barnebarn og hjælper til ved denne forestilling. Han spiller guitar. Foto: Jørgen Flindt

Bror Bjarne

Når Henning Hansen for 25 år siden blev aktiv i amatørteatret i Børkop skyldes det broderen Bjarne.

- Han var med, og de skulle opføre en forestilling om John Mogensen. De manglede en, der kunne synge lidt af hvert (nej, han fik ikke rollen som John Mogensen, red). Jeg blev spurgt og sagde ja tak. Det gik så godt, at jeg sagde ja tak næste gang igen. Og så kørte det stille og roligt derudad, siger han og smiler.

Henning Hansen ved en gammel telefon. Meget passende for han arbejdede i mange år hos TDC. Foto: Jørgen Flindt

185 kilometer

Bjarne er også stadig med i Trekantens Amatør Scene, men han har holdt en pause i en del år. Nu er han tilbage, og det kræver nogle, skal vi sige, pænt lange køreture.

- Jeg har 185 kilometer hver vej, siger Bjarne Hansen og griner.

- Jeg bor i Thisted, så der er da lidt langt, men det går nu helt fint. Jeg kører jo bare, og jeg har ikke så travlt. Jeg valgte at stoppe, fordi vi flyttede til Thisted. Men jeg savnede at være med, derfor meldte jeg for nogle år siden atter min ankomst, siger han.

Denne torsdag aften er der fuldt hus, det vil sige 85 betalende gæster. Det er lang tid siden, der har været så mange. Henning, Bjarne og alle de andre er snart klar. Nu skal der sminkes.

Fredag kan man atter se forstillingen. I skrivende stund er der stadig billetter.

Kvindesnak backstage før premieren. Foto: Jørgen Flindt
Harry Johansen foran en rekvisit til forestillingen. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Nu åbner Frisør Lyhne sin femte salon

112 For abonnenter

Dømt til at betale tusindvis af kroner: 21-årig kaldte betjente 'magtliderlige svin'

Annonce