Annonce
Navne

Henrik har sat rammen i 25 år: Sælger blindrammer og lærreder til hele Skandinavien

Henrik Johansen overtog fabrikken inklusiv den 40 kvm store og farverige butik fra sine forældre. Foto: Ingrid Trier
Henrik Johansen kan i disse dage fejre sit 25 års jubilæum som indehaver af Vindelev Blindrammefabrik i Ølholm.
Annonce

Ølholm: Søndag kunne Henrik Johansen fejre sit 25 års jubilæum som indehaver af Vindelev Blindrammefabrik i Ølholm.

Han er anden generation af firmaet, som han overtog fra sine forældre Lida og Ole Johansen. De grundlagde virksomheden tilbage i 1974 i Vindelev ved Vejle, men flyttede i midten af 1980'erne både familien og fabrikken til Ølholm.


Hos os er vi en stor familie, både kunder og personale.

Henrik Johansen, indehaver Vindelev Blindrammefabrik


Som enebarn var det helt naturligt for Henrik Johansen, at han skulle videreføre virksomheden, som sælger blindrammer og opspændte lærreder til butikker i Danmark, Norge, Island og Sverige.

Dertil kommer salg af pensler, maling mv. til en række private kunder lige fra helt nystartede hobbykunstnere til professionelle kunstnere som nu afdøde Albert Berthelsen og Knud Nielsen.

- Vi gør en dyd ud af at give den samme service og pris til alle, lige meget om man køber for 300 kroner eller 30.000, fortæller Henrik Johansen.

Annonce

Familiært

Selvom han altid har vidst, at han ville arbejde på fabrikken, mente hans forældre han også skulle prøve noget andet, og han er derfor oprindeligt udlært elektriker hos Ølholm El på den anden side af vejen.

Efter en tur i militæret vendte han i 1993 dog hjem til blindrammefabrikken, som han officielt overtog to år senere.

En blindramme er rammen af træ, der gemmer sig bag et opspændt lærred. Foto: Ingrid Trier

- Mens jeg var hos militæret, var der blevet ansat en masse folk hos Ølholm El, og det var ikke lige mig. Jeg kan godt lide, at tingene er mere familiære. Hos os er vi en stor familie, både kunder og personale, fortæller Henrik Johansen, der inklusiv ham selv beskæftiger seks mand samt fire løstansatte ungarbejdere, der bl.a. hjælper ham med at markedsføre forretningen på sociale medier.

Annonce

Skæv humor

Jubilæet havde Henrik Johansen drømt om at kunne fejre fredag 13. november, men på grund af corona er festlighederne udskudt til foråret.

- Jeg vil gerne have holdt det fredag den 13., for det er en dag, der er lige så mærkelig, som jeg er. Men jeg må vente lidt med at sige tak til alle dem, der har støttet mig, lyder det med et smil fra Henrik Johansen.

Privat er han gift med Rikke Nørskov Johansen, der er sygeplejerske. Sammen har de et sæt tvillingepiger på 14 år og en søn på 19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter endnu en uge med rekordhøje smittetal: Disse områder i Vejle er lige nu hårdt ramt

Annonce