Annonce
Vejle

Hensynsløse ryttere: Kiddesvej tages ud af Grejsdalsløbet

Deltagerne i årets Grejsdalsløb må undvære klassikeren Kiddesvej med en stigning på 19 procent. Arrangørerne har taget vejen ud af ruten på grund af problemer med hensynløse ryttere i krydset Koldingvej/Pedersholms Alle. Arkivfoto
For første gang afvikles Grejsdalsløbet uden Kiddesvej. Arrangørerne tør ikke tage ansvar for cyklisterne i krydset Koldingvej/Pederholms Alle/Hyldevej.
Annonce

Vejle: Der bliver ikke noget med at mase op af Kiddesvej for deltagerne i søndagens Grejsdalsløb.

Kiddesvej med sin stigning på 19 procent er blevet taget ud af løbet, der i år afvikles for 30. gang.

Det oplyser arrangørerne, som begrunder beslutningen med bekymring for deltagernes sikkerhed baseret på erfaringerne fra tidligere års løb.

Det er forholdene ved lyskrydset Koldingvej/Pedersholms Alle/Hyldevej, som giver problemer, oplyser arrangørerne.

Erfaringer fra tidligere løb viser, at nogle deltagere blæser på færdselsreglerne i krydset, hvilket fik arrangørerne til i 2018 at søsætte en informationskampagne til deltagerne - uden held.

I 2018 havde arrangørerne desuden for første gang en official til at stå i krydset ved Koldingvej.

Det resulterede i 50 diskvalifikationer, hvilket ifølge formand for Grejsdalsløbet, Henrik Norup, er det højeste antal diskvalifikationer nogensinde i løbets historie.

Annonce

Arrangør ærgrer sig

Henrik Norup tilføjer, at han ærgrer sig over, at det har været nødvendigt at tage den spektakulære stigning ud af løbet.

- Kiddesvej har så vidt jeg ved været med på ruten i alle foregående 29 år. Det er jo en klassiker, så vi havde mange og lange overvejelser, før vi traf beslutningen, men vi fandt det simpelthen for farligt. Det er ærgerligt, at enkeltes hensynsløse kørsel skal ødelægge det for andre, men vi vægter sikkerheden højest, fortæller Henrik Norup.

Han tilføjer, at beslutningen blev kommunikeret ud til deltagerne, da de tilmeldte sig årets løb.

I stedet for Kiddesvej har arrangørerne fundet andre stigninger for at komme op på samme antal højdemeter som tidligere år.

Det betyder, at deltagerne i år skal prøve kræfter med Stampesvej og Kirkebyvej, der med stigningsprocenter på 16 og 12,2 er vurderet til at være respektable afløsere for Kiddesvej.

Henrik Norup forventer mellem 3500 og 3600 deltagere i løbet, der afvikles søndag. Der er åben for tilmeldinger til løbet frem til midnat fredag.

Ruterne kan ses på løbets hjemmeside www.grejsdalsloebet.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Vejle Boldklub For abonnenter

VB tog point mod FCK, men en anden ting er næsten vigtigere

Annonce