Annonce
Give

Her drømmer man om at forvandle gammel stationsbygning til et sted for både unge og gamle

Der ligger et rigtig spændende forslag på tegnebrættet fra Give Udviklingsråd om brug af den gamle stationsbygning til nyt dynamisk samlingssted for byens borgere. Projektet har navnet "Giveriet". Foto Jim Hoff

Vejle Kommune har lanceret konkurrencen "Den store ide". I Give drømmer udviklingsrådet om at forvandles byens gamle stationsbygning til et multiværested, hvor man både kan spille brætspil, øve musik, se film og arbejde med 3D-print og laser cutting.

GIVE: "Den store idé" er et af flere bud fra Vejle Kommune på, hvordan man kan give lokalsamfundene en vitaminindsprøjtning. Står man med en god, bæredygtig og bredt funderet idé, kan man vinde 500.000 kroner til at realisere ideen.

I Give er "Den Store Ide" blevet lanceret af Give Udviklingsråd, og rådet har hen over efteråret søgt inspiration og ønsker fra borgerne, unge som ældre plus dem midt i, og man er ifølge A.C. Hansen fra Give Udviklingsråd nu klar med et udspil, der bærer det symbolske navn "Giveriet".

- Giveriet skal være et multiværested, hvor især unge men også voksne kan mødes og udveksle ideer, samvær og hygge med forskellige aktiviteter. Aktiviteterne vil spænde vidt for en så bred målgruppe i Giveriet som muligt. Det er hensigten, at Giveriet skal give de unge et samlingssted med indhold til sjov og personlig udvikling. Et sted, Give har manglet i flere år, siger A.C. Hansen.

Han og resten af udviklingsrådet har også et forslag til, hvor Giveriet kan bo - nemlig i statsbanernes gamle stationsbygning midt i byen. Der er 250 kvadratmeter i underetagen, der kan deles ind i egnede rum, og den øvre etage er klar med toiletter og madfaciliteter, således disse "kun" skal opgraderes.

Annonce

Vores forslag vil ikke blot være til gavn for Give, men på sigt også et kæmpeaktiv for hele kommunen. VI mener, at Giveriet kan være med til at bidrage til, at Give by bliver mere attraktiv at bosætte sig i for børnefamilier, samt fastholde unge og tiltrække unge ude fra.

A.C. Hansen, Give Udviklingsråd

Aktiviteter og samskabelse

Der er i forbindelse med projekt- og idefasen udarbejdet en lang række forslag til aktiviteter i og omkring Giveriet:

Biograf via en simpel storskærm med projektor til filmhygge, e-gaming/gaming med nyindkøbte gamer-pc'er, Makers Space med 3D-print, kreativ tøjskabelse, robotprogrammering, laser cutting for alle, der vil lære at skabe med teknologi. Pool- og bordtennisborde til brug for både ældre og unge og et lydisoleret musikrum, hvor egnens mange dygtige unge musikere/bands kan få øvetider.

Men Giverieter også stedet, hvor der skal være plads til de mere "skæve" ting som f.eks. rollespil, brætspilcafe og ungdomsråd.

- Vi har lokalt i Give flere kyndige personer til oplæring i Makers Space-teknologierne, så denne del af Giveriet kan få forankring hos brugerne, der gennem teknologi kan lave samskabelse og kreative ideer, siger A.C. Hansen.

Et forslag fra byens unge er, at Giveriet ikke kun bruges om eftermiddagen og aftenen af de unge, men også om formiddagen, hvor de ældre f. eks kan spille pool eller være kreative i nogle af de andre rum såsom Makers Space.

Lokalt ejerskab

Det er de unge, der er kommet med forslag til aktiviteter, og flere af dem har allerede meldt ud, at de gerne vil deltage i renovering af Giveriet, da de gerne vil, som de selv formulerede det, "have ejerskab for vores sted, for så vil vi passe meget bedre på tingene".

Der er også tænkt på økonomien i projektet, der naturligvis vil få god fødselshjælp af den halve million, der er på spil i konkurrencen. Giveriet i stationsbygningen skal ifølge A.C. Hansen gennem et borgerejet investeringsselskab opkøbe stationsbygningen og få det renoveret.

- En by med medejerskab vil være en by med liv, vi vil gerne gå forrest og vise, at en by af Gives størrelse også kan stå sammen. Vores forslag vil ikke blot være til gavn for Give, men på sigt også et kæmpeaktiv for hele kommunen. Og så mener vi også, at Giveriet kan være med til at bidrage til, at Give by bliver mere attraktiv at bosætte sig i for børnefamilier, samt fastholde unge og tiltrække unge ude fra, konstaterer A.C. Hansen.

Januar 2019 vil Vejle Kommune forestå den første gennemarbejdning af de indkomne projekter. I februar 2019 sker den første udvælgelse, og i april 2019 er der udvælgelse af vindere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Selv Brønshøj savner suset fra Jelling: Men pinse er stadig lig med festival

Annonce