Annonce
Jelling

Her er ældrebyrden jernklodser på en vægtstang: Hverken corona eller alderdom kan få dem til at sidde stille

I 25 år har det været bevægelse og hyggelige studer på programmet, når medlemmer af JfS Idræt og Samvær har mødtes til et par hyggelige timer i Gormshallen i Jelling. Foto: Anne Cecilie Emmery
JfS Senioridræt og Samvær kan i år fejre 25 års jubilæum og for foreningens 132 medlemmer har det været 25 år med motion, personlig udvikling og ikke mindst hyggelige stunder over en kaffetår.

Jelling: Onsdag morgen klokken ni lyder fløjtet, og så er der ellers gang i både arme og ben i Gormshallen i Jelling.

Hver onsdag fra september til april mødes over 130 seniorer fra Jelling og omegn til et par timer med sved på panden og en varm kop kaffe. Og det har de gjort i 25 år.

- Jeg er pensionist, og jeg kan jo lige så godt komme ud og få noget motion og være sammen med en masse mennesker, i stedet for bare at sidde derhjemme og glo.

Annonce

Sådan siger 77-årige Aase Skovgaard, som har været medlem af JfS Senioridræt og Samvær i 14 år.

77-årige Aase Skovgaard har været medlem af JfS Idræt og Samvær i 14 år,og hun vil helst ikke undvære sin ugentlige tur ned i Gormshallen, som ifølge hende gør noget godt for både kroppen og sindet. Foto: Anne Cecilie Emmery 

For hende har samværet i klubben givet hende en fornyet energi og hun vil nødigt undvære sin ugentlige tur i hallen.

Aase Skovgaards oplevelse af samværet i foreningen står ikke alene. Ifølge formand for JfS Senioridræt og Samvær, Leif Dahm, er der nemlig lige meget fokus på det sociale og på idrætten.

- Der er ingen tvivl om, at vores medlemmer kommer her, fordi de godt kan lide at være sociale sammen med andre. Men idrætten er også vigtig og det betyder også meget for folk, at de får rørt sig lidt, når de er her, siger Leif Dahm.

Et års forsinkelse

Det var egentlig i 2020, at foreningens 25 års jubilæum skulle have været fejret. Helt præcist 25. oktober. Men på grund af corona, er fejringen udskudt til i år. Men det er ikke noget man ærgrer sig over hos JfS Senioridræt og Samvær.

- Vi havde selvfølgelig planlagt det helt store sidste år, og det var også meningen at borgmesteren skulle været kommet forbi. Det kan han desværre ikke i år, men vi får en stor fest alligevel, fortæller Leif Dahm.

Formand for JfS Idræt og Samvær, Leif Dahm, glæder sig over, at foreningen nu kan fejre deres 25 års jubilæum. Foto: Anne Cecilie Emmery

Fejringen skal foregå i Gormshallen og alle medlemmer er inviteret med påhæng.

- Jeg håber, at vi får en rigtig hyggelig dag sammen, hvor vi skal fejre det fællesskab, vi har, og i den forbindelse deler vi også et hæfte ud med titlen 'En succes gennem 25 år', for det er virkelig en succes, siger Leif Dahm.

Annonce

Jelling kan noget helt særligt

Ifølge Leif Dahm er Jelling på mange måder en foregangsby, når det kommer til aktive seniorer.

- Vi kan noget helt særligt i Jelling og den ældre generation her er meget aktive. Mere aktive end på landsplan og det er også noget man bemærker hos kommunen og DGI. Så det er vi selvfølgelig stolte af, siger han.

JfS Senioridræt og Samvær har netop rundet 132 medlemmer og det er ny rekord.

- Vi havde jo frygtet, at vi ville lide store medlemstab under corona, men man må bare sige, at folk virkelig har været aktive og endnu flere end før har meldt sig ind i JfS Senioridræt og Samvær. Så det er vi meget glade for og det betyder også meget for vores forening, siger Leif Dahm.

Der er ingen tvivl om, at vores medlemmer kommer her, fordi de godt kan lide at være sociale sammen med andre. Men idrætten er også vigtig og det betyder også meget for folk, at de får rørt sig lidt, når de er hernede.

Leif Dahm, formand

Også Aase Skovgaard er glad for at være i gang igen efter corona-nedlukningen.

- Det var da lidt træls, at vi skulle holde så lang en pause. Heldigvis kunne jeg være sammen med min mand, børn og børnebørn, men det var meget dejligt, da vi endelig folk lov at starte op igen, siger Aase Skovgaard.

Annonce

Yoga og hockey

Når medlemmerne af JfS Senioridræt og Samvær mødes hver onsdag, er der først fælles opvarmning, hvorefter medlemmerne selv må bestemme, hvad de ønsker at lave.

- Vi har rigtig mange forskellige tilbud til vores medlemmer. De kan både spille hockey, håndbold, spinne, træne i fitness eller dyrke yoga. Så der er lidt for enhver smag, og når vi gør noget godt for vores kroppe, gør det os til hele mennesker, siger Leif Dahm.

Når den første omgang idræt er overstået er det tid til en kop kaffe og det er noget som alle deltagerne vægter meget højt.

- Der er altid en kop kaffe og et rundstykke, når vi holder pause. Der bliver også altid delt en sang ud, som vi synger sammen. Det giver noget godt til fællesskabet, at det sociale også bliver dyrket, fortæller formanden.

Annonce
Vejle For abonnenter

Vores madanmelder besøger en institution i byen: Vi kan lige så godt afsløre hemmeligheden bag Conrads' allerstørste sællert - og det er ikke bollen

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Tidligere konkurrenter slår sig sammen: Nu flytter stor forretning fra midtbyen

Navne For abonnenter

Dronning Margrethes fætter bor midt i et af de værste smitteområder: Sådan går det med grev Ingolf

Alarm 112

Derfor bliver politiet ved med at sende fotovogn til samme sted: 169 bilister blitzet på samme sted

Alarm 112

Mistænksomme betjente jagtede 25-årig: Han kørte galt i kendt rundkørsel

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Erhverv

Endnu en af Vejles kendte pølsevogne er lukket: Her er langet ristede og hotdogs over disken i mere end 40 år

Vejle Boldklub For abonnenter

VB forstærker offensiven: Derfor ramte VB på mange parametre rigtigt

Fem gode råd til SMV'er: Sådan tager du hul på den grønne omstilling

Vejle

Skolelederlukningstruet skole trækker sig efter krisemøde: Går på pension tidligere end beregnet

Dansk atomaffald skal begraves: Sådan finder vi ud af hvor

Billund

13-årig truede personalet med kniv på specialskole

Alarm 112 For abonnenter

Lokalt Bonnie og Clyde-par, anholdt på Uhrhøj, slap billigt: Seks kriminelle forhold endte med at være gratis

Alarm 112

Kaffekup kiksede: To fedladne mænd jages: - Det kunne være far og søn

Annonce