Annonce
Vejle

Her er 18 to-etages-huse på vej

Det er på denne halvtomme grund ved Nørremarksvej, at der er planer om at bygge boliger. Foto: Google Streetview

Plan på vej for 18 to-etages-huse på grund med tidligere butik mellem Nørremarksvej og Rensdyrvej.

Vejle: Et hul i bybilledet skal efter planen fyldes ud med nye boliger.

Teknisk udvalg siger tirsdag ja eller nej til at sætte arbejdet med en lokalplan for området i gang. Hvis det bliver ja, er der udsigt til en plan, der kan rumme 18 boliger i to etager.

I dag ligger der en erhvervsejendom på det 2400 kvadratmeter store område mellem Nørremarksvej og Rensdyrvej på Nørremarken. Bygningen har for cirka 20 år siden huset et Aldi-supermarked. Siden har der blandt andet været bandagist på adressen, men i dag bruges huset ifølge kommunen til forenings-formål og som lager for et tøjfirma.

Annonce

Områdets anvendelse fastlægges til boligformål i form af lav boligbebyggelse og kollektive anlæg, som for eksempel offentlige og private institutioner, samt mindre butikker til områdets dagligvareforsyning.

Rammen for området i Kommuneplan 2017 til 2029 for Vejle Kommune

Ingen lokalplan i dag

I dag er der ingen lokalplan, der dækker det pågældende område. Men ifølge den overordnede kommuneplan må der ikke bygges i flere etager. Området er udlagt til enten rækkehus eller villa byggeri i en etager. Derfor skal der udarbejdes et tillæg til kommuneplanen, hvis projektet skal gennemføres med den ønskede byggehøjde på op til 8,5 meter.

Grunden ligger mellem Boligforeningen Østerbos to-etages ejendomme ved Jægervænget og parcelhuskvarteret i dyrekvarteret. På den anden side af Nørremarksvej ligger Vejle City Camping. På forhånd forventer teknisk forvaltning, at der kommer debat om forslaget. I al fald foreslår embedsværket, at politikerne afsætter de maksimale otte uger til høringen af planen.

Adgang via Rensdyrvej

Vurderingen er, at planerne har særlig interesse for offentligheden. Inden tillægget til kommuneplanen udarbejdes, skal planen tilmed i fordebat, så blandt andet naboerne får mulighed for at komme med kommentarer, inden selve lokalplanforslaget og ændringerne i kommuneplanen kommer i offentlig høring.

I dag er der vejadgang til grunden både fra Rensdyrvej og Nørremarksvej - men ifølge teknisk forvaltning ønsker ejeren af grunden at lukke for adgang til Nørremarksvej. Det vil betyde, at al trafik til grunden skal ind via Rensdyrvej.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smæk for skillingerne: Bokselandskamp i Vejle

Annonce