Annonce
Give

Her er byens nye kulturhus

Gives nye Borger- og Kulturhus, som arkitektsfirmaet Rum A/S forestiller sig detskal se ud set fra syd. Sådan kommer det også til at se ud, for byggeudvalget, der både omfatter ?Give i Live?, politikere og embedsværk har nikket ja til forslaget.
Annonce
Give - Råt og flot. Det er de ord, Gives nye Borger- og Kulturhus får med på vejen af byggeudvalget.

Dets medlemmer har netop sagt god for det udkast, arkitektfirmaet Rum A/S har udarbejdet for det gamle rådhus på toppen af Rådhusbakken.
Et tværsnit af det nye Borger- ogg Kulturhus i Give. De fleste af de nuværende brugere er rykket ud og til august starter håndværkerne med at rive fløjene af det gamle rådhus ned. I begyndelsen af november starter ombygningen, der er færdigt et lille år senere.
Annonce

Rummene er på plads

I forhold til den råskitse, byggeudvalget sagde god for tidligere på året, er der ikke de store overraskelser i skitsen. Men de lette streger er blevet gjort mere pertentlige og ruminddelingen er nu faldet på plads.

- Det tegner til at blive et rigtig spændende hus. Et sted for oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet og udfoldelse, siger Dan Arnløv Jørgensen (K), der er formand for kommunens kulturudvalg og med i byggeudvalget bag kulturhuset.
Annonce

Spændende og råt

Også fra foreningen "Give i Live" lyder der tilfredse bemærkninger til det endelige projekt.

- Huset får med det fremlagte forslag et spændende og lidt råt udtryk, som både ude og inde signalerer imødekommenhed, aktivitet og plads til udfoldelse. Vi får også den samlingssal, som vi har ønsket os, siger Finn Knutzen, der er formand for "Give i Live".

Centralt i det nye Borger- og Kulturhus bliver biblioteteket, der kommer til at fylde halvdelen af to af de tre etager. En anden stor del af bygningen kommer til at gå til den samlingssal. Ud over de to store områder med bibliotek og samlingssal, bliver der en lang række rum. De vil kunne bruges til møder af forskellig art. Mødelokalerne vil findes i forskellige størrelser.

Der bliver også en småbørnezone, hvor blandt andet dagplejen vil kunne være.
Annonce

Politiet er også med

Oppe under loftet i den vestre ende etableres der et værksted. Her vil hobbyfolk af forskellig art kunne samles og arbejde sammen og hjælpe hinanden.

Endelig vil det nye Borger- og Kulturhus også komme til at rumme nærpolitistationen.

Da huset skal være for alle byens borgere, skal ombygningsperioden også bruges til at etablere en elevator, der forbinder alle fire plan.

Centralt i huset placeres et torv, hvor byens folk kan mødes under uformelle former. Det bliver i to plan og ligger ved biblioteket.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Lyntesterne finder flest smittede i Vejle: Derfor er de også glade for at pode til langt ind i foråret

Give For abonnenter

Tidligere nærradio-formand skal for retten: Tiltalt for at have raget knap en halv million kroner til sig

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Annonce