x
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal: Over 5000 danskere er nu smittet med coronavirus

Visualisering af corona-virussen lavet af det amerikanske center for sygdomskontrol og forebyggelse. Foto: AFP Photo/Alissa Eckert

De danske myndigheder opdaterer løbende deres tal for antal indlagte, døde og smittede danskere med corona-virus. Her i artiklen samler vi tallene og giver samtidig et overblik over antallet af smittede, døde og helbredte på verdensplan.

Sundhedsstyrelsen har tidligere vurderet, at op mod 580.000 danskere vil blive smittede, 11.200 vil blive indlagt og 2800 danskere får brug for intensiv behandling efter den smitsomme virus covid-19 har ramt Danmark.

Det seneste stykke tid er de danske kurver for antal indlagte dog begyndt at flade lidt ud. Det er vigtigt, for at sundhedsvæsnet kan følge med.

Annonce

Så mange er indlagt i Danmark og hver region

Statens Serum Institut udgiver dagligt mellem klokken 13 og 14 en rapport, der viser antallet af indlagte, døde og raskmeldte efter smitte med covid-19 i Danmark og for hver region.

Så mange er døde og har overstået infektionen i Danmark

Opgørelsen over døde omfatter alle dødsfald, der er registreret inden for 60 dage i Danmark efter påvist infektion med corona-virus. COVID-19 er ikke nødvendigvis årsagen til dødsfaldet.

Sundhedsstyrelsen bruger ikke benævnelsen raskmeldt, men danskere, der hverken er indlagte eller døde 14 dage efter en påvist COVID-19-infektion, benævnes "overstået infektion". Læs mere om hvad tallet betyder her.

Så mange er smittede, raskmeldte og døde på verdensplan  

Herunder har vi samlet det store overblik over udbredelsen af virussen covid-19 verden over.

"Total confirmed" cases er samlet antal smittede, "deaths" er bekræftet antal døde og "recoveries" er raskmeldte efter smitte med covid-19.

Udbruddet af corona-virus begyndte i Hubei-provinsen i Kina, og landet var i lang tid det land i verden, der havde flest tilfælde af smittede, indlagte og døde personer. Siden har Italien og senest USA overhalet kineserne ifølge de officielle tal.

Du kan zoome ind på kortet i øverste, højre hjørne eller med to fingre på mobilen.

Så mange er smittede, raskmeldte og døde fordelt på verdensdele  

Især Europa og senest USA er hårdest ramt af covid-19-virus ifølge de officielle tal.

Så mange er smittede, døde og raskmeldte i de hårdest ramte lande  

Her ses antallet af bekræftet smittede personer (Total confirmed cases) i lande med over 1000 smittede samt antal døde i de lande, som har været smittede med covid-19 (Deaths).

Coronosmitte.dk findes det seneste nye fra de danske myndigheder og svar på en række spørgsmål om covid-19.

-
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Det tegner foreløbigt godt: Vejle Sygehus bidrager til dansk corona-lyntest

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 70 gange højere

Annonce