Annonce
Vejle Boldklub

Her er de oplagte huller, som VB skal have lukket

Hugo Ekitike er blandt de spillere, som har sagt farvel til Vejle Boldklub og Danmark. Den unge franske offensiv-spiller er tilbage i fransk fodbold. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Trængslen ved Vejle Boldklubs udgang efterlader huller, og de huller skal lukkes, inden der kan tales om, at VB går ind til den kommende sæson med en stærkere trup.

Vejle: Foreløbig er trængslen hos Vejle Boldklub foregået ved udgangen.

To af stamspillerne fra foråret 2021, Ylber Ramadani og Pierre Bengtsson, er væk, og lejespillerne Dominik Kovacic, Hugo Ekitike og German Onugkha er indtil videre tilbage i deres respektive klubber i Kroatien, Frankrig og Rusland.

Det efterlader huller i VB-truppen, som skal lukkes, hvis VB bare skal på kvalitetsmæssig omgangshøjde med foråret 2021.

Annonce

En ekstra venstre back

Med Pierre Bengtssons farvel findes der kun én venstreback i VB-truppen, Viljormur Davidsen.

Lukas Engel spillede pladsen i sin tidligere klub Fremad Amager, men efter Engel i januar skiftede Fremad Amager ud med VB, har han udelukkede spillet længere fremme på banen og oftest været en del af de tre forreste.

Med mindre VB’s nye træner Carit Falch ser radikalt anderledes på Lukas Engel end forgængeren, får VB brug for at hente en venstre back, da det er alt for risikabelt at gå ind til en sæson med blot én spiller, som dækker pladsen.

Annonce

Mere slagkraft til midtbanen

Ylber Ramadani efterlader et hul, og selvom Jacob Schoop efter alt at dømme fortsætter, er den centrale midtbane et sted, der er brug for forstærkning.

Saeid Ezatolahi er midtbanens samlingspunkt og en spiller, som både er gode venner med bolden og kommer med noget fysisk power. Jacob Schoop og Lundrim Hetemi er begge gode med bolden, men i sidste sæson manglede der ofte fysisk slagkraft centralt på midtbanen, og med Ramadanis farvel bliver det med sikkerhed yderligere udtalt.

I sidste sæson hentede VB ikke ret mange point mod Superligaens bedste hold. Fire uafgjort og otte nederlag lød status mod de seks hold, der endte i mesterskabsslutspillet, og skal VB den kommende sæson være bedre mod de bedste, kræver det mere slagkraft på den centrale del af banen.

Annonce

Otte angrebsmål er væk

Hugo Ekitike og German Onugkha scorede tilsammen otte gange i løbet af foråret, hvilket svarer til en fjerdedel af de mål, VB scorede i 2021.

Otte angrebsmål er mange, og samtidig er det vanskeligt at forestille sig, at VB i løbet af sommerens transfervindue ikke sælger enten Wahid Faghir, seks mål, eller Allan Sousa, 10 mål.

Det er mange mål, der skal findes, og de findes ikke i den nuværende trup.

Arbnor Mucolli scorede fire gange i sidste sæson, og han kan sagtens vise sig som en spiller, der øger sin sæsontotal, men han er omtrent også den eneste af de øvrige spillere i VB-truppen, som kan forventes at scorer mærkbart mere end i seneste sæson.


Hugo Ekitike og German Onugkha scorede tilsammen otte gange i løbet af foråret, hvilket svarer til en fjerdedel af de mål, VB scorede i 2021.

Annonce
Jelling For abonnenter

Kan du spotte dem? Derfor er nyt kameralignende udstyr placeret i to befærdede områder

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Fjerde strejkeudvidelse på fire uger bliver næppe den sidste: - Det vil kunne mærkes i Vejle, det er der slet ingen tvivl om

Erhverv For abonnenter

Svejsevirksomhed har vokseværk: Har oprettet ny afdeling og leder stadig efter folk

Alarm 112

Efterlysningen virkede: Mistænkt for røveriforsøg har meldt sig selv

Navne

Oversigt: Disse nekrologer og mindeord bragte vi i juli 2021

Alarm 112 For abonnenter

Mobilhul forhindrer ambulancer i at sende hjertedata til hospitalet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vejle Boldklub

VB tester engelsk angriber med Premier League-kampe

Erhverv

Rikkes iværksætter-succes er blevet for stor til byen: Nu rykker hele produktionen til ny adresse

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Gamle dage

En mærkelig historie: Da oprøret brød ud på Bornholm, fik herregården ved Børkop ny ejer

Kultur For abonnenter

Præsten klar med det 11. bud: Du skal give din viden videre

Vejle

16.000 ledige vaccinetider på Sygehus Lillebælt i resten af august

Annonce