Annonce
Gear

Her er den nye Land Rover Defender

Der er masser af kanter i designet på den nye Land Rover Defender, som dog designmæssigt mere skal pege frem. Foto: Jaguar Land Rover

Jaguar Landrover viser de første billeder af den nye Land Rover Defender, som får kantede former.

Det skal være en bil med masser af kant. Men den skal ikke være et retrodesign, men langt mere en bil, som bringer Land Rover videre.

Sådan lyder kravene til den nye Land Rover Defender, som den engelske producent nu har vist de første formummede billeder af. Det sker i forbindelse med, at Jaguar Land Rover også proklamerer, at modellen igen skal sælges i USA, hvor bilen da også har været grundigt testet under alle forhold.

Det er dog heller ikke hver dag, at der kommer en ny Defender. Den oprindelige model har rødder tilbage til 1948, og den fortsatte i produktion uden de store revolutionerende ændringer, indtil den sidste bil løb af samlebåndet i 2016.

Siden da har der været en pause, hvor fabrikken har skudt sig ind på afløseren, der ser ud til at skulle vokse til et helt modelprogram, når den er blevet lanceret i senere i år.

Annonce
Modellen skal kunne klare sig overbevisende i terrænet. Foto: Jaguar Land Rover

Nyt ikon på vej

Der er ganske få biler, der har en forhistorie, som matcher Land Rover Defender. Det skulle da lige være Mercedes Geländewagen, som dog kun kan dateres tilbage til 1979, men også indtil nu har været mere affekteret, selv om begge biler befinder sig i afdelingen for grovværktøj.

De engelske designere har dog været på en opgave ud over det sædvanlige, for det gælder om at holde tungen lige i munden, når der skal trækkes linjer, der både peger mange år tilbage, og som skal skabe et ikon, som holder mange år i fremtiden. Under huden skal der også være de praktiske talenter, hvor især terrænegenskaberne tæller.

Iagttagere har dog også spottet, at de camouflerede biler kører rundt i to versioner, en kort og en lang, som det har tilfældet med ophavet, der som udgangspunkt får en sidehængslet praktisk bagdør. Den er set testet med både diesel- og benzinmotorer og forventes at komme som 48-volts mild hybrid samt i en el-version i 2020.

Her er lagt op til, at firehjulstrækkeren, som er bygget med stor udstrækning af aluminium, både kommer i versioner som praktiske arbejdsheste, der retter sig til hverdagens helte, men også som highend luksusbiler, der kan bruges som legetøj af velhavere verden over.

AMG-konkurrent

Det kan lade sig gøre, fordi Land Rover Defenderen har så stor og farverig forhistorie at trække på. Her nævner den internationale motorpresse for eksempel hardcore SVX og SVA-versioner, som kan spille op mod Mercedes AMG G63 eller Range Rover SVAutobiography, der har et ganske tungebrækkende navn.

Det er biler, som er udviklet af "Special Vehicle Operations", som er producentens specialafdeling for ekstra luksuriøse performance-køretøjer.

Det bliver interessant at følge fornyelsen hos Jaguar Land Rover, der den seneste halve snes år har fornyet og udvidet modelprogrammet med succes.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce