Annonce
Billund

Her er den nye rektor for alle Grindsteds gymnasieelever

Gitte Vest Barkholt, rektor på Grindsted Gymnasium & HF, skal stå i spidsen for det nye samlede gymnasium. Bestyrelserne foreslår, at det skal hedde Grindsted Campus Gymnasium, og det er nu op til undervisningsministeren at godkende. Jesper Dahlmann, direktør på Erhvervsgymnasiet Grindsted, går på pension. Arkivfoto
Gitte Vest Barkholt bliver leder for det nye Grindsted Campus Gymnasium, som undervisningsministeren nu skal godkende.

Grindsted: Så er den endelige ansøgning om at fusionere de to gymnasier i Grindsted sendt afsted til undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Grindsted Campus Gymnasium, som kan blive det nye store gymnasiums navn, får Gitte Vest Barkholt, i dag rektor på Grindsted Gymnasium & HF, som ny leder, mens Jesper Dahlmann, direktør på Erhvervsgymnasiet Grindsted, går på pension.

Forventningen er, at undervisningsministeren vil godkende sammenlægningsredegørelsen i løbet af august.

Annonce

- Vi tror dog, at det nemt kan blive september, før vi får den endelige godkendelse, og vi flytter først sammen til august 2022, forklarer Gitte Vest Barkholt, der er 63 år.

Hele næste skoleår skal bruges på at få de to gymnasier integreret.

Alle er spændte

- Eleverne ved godt, at vi har arbejdet med det, men de har ikke været direkte involveret endnu - bortset fra repræsentanterne i bestyrelsen. Det samme gælder lærerne, for det hele er jo foregået på bestyrelsesniveau indtil nu, siger Gitte Vest Barkholt.

Sagen kort: Gymnasiefusion i Grindsted

  1. Grindsted Gymnasium & HF og Erhvervsgymnasiet Grindsted har på grund af faldende elevtal og mindre ungdomsårgange i flere år arbejdet på en fusion.
  2. De to skoler var langt i planerne, da børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i februar 2020 satte en foreløbig stopper for fusioner.
  3. Dispensationen kom i december 2020 efter politisk pres, og nu har de to bestyrelser godkendt fusionsredegørelsen.
  4. Erhvervsgymnasiets bygninger er til salg med overtagelse per august 2022.
  5. Ifølge kommuneplanen er området fastlagt til uddannelsesformål, og der må bygges i højst to etager.
  6. Bestyrelserne foreslår, at gymnasiets nye navn skal være Grindsted Campus Gymnasium

- Jeg tror, at alle er spændte på, hvordan det bliver, men der er også enighed om, at det her er det rigtige at gøre: Vi styrker uddannelsestilbuddet og giver de unge et bedre studiemiljø, siger hun.

Annonce

600 elever

Det nye samlede gymnasium får knap 600 elever, som skal gå i skole i det, der i dag er Grindsted Gymnasium. Erhvervsgymnasiets bygninger skal sælges, og det har været et bud. Hvor højt det er, og hvad den nye ejers planer er med bygningerne, er dog ikke offentliggjort endnu.

Jesper Dahlmann glæder sig over, at det han har arbejdet på i flere år, nu endelig ser ud til at blive til noget:

Annonce

Dette er vejen frem

- Det er en rigtig god beslutning, de to bestyrelser har truffet. Det her er vejen frem for at bevare vores ungdomsuddannelser i Grindsted og gøre dem endnu bedre. Jeg er rigtig glad, siger han.

Med Gitte Vest Barkholt som ny leder for det hele efter sommerferien står det lidt åbent, hvad Jesper Dahlmann skal. Han er 65 år, men ikke helt klar til at gå på pension.

- Det eneste, jeg har tænkt på i lang tid, er den her fusion. Nu skal jeg holde ferie, og så må vi se. Jeg tror, der er rigeligt brug for mig til at forberede al den sammenlægning, som skal ske i løbet af det næste skoleår, siger han.

Både Jesper Dahlmann og Gitte Vest Barkholt forventer, at ministeren vender tommeltotten opad til deres ansøgning, men fusionen er altså først en realitet, når ministeren endeligt har sagt ja.


Jeg tror, at alle er spændte på, hvordan det bliver, men der er også enighed om, at det her er det rigtige at gøre: Vi styrke uddannelsestilbuddet og giver de unge et bedre studiemiljø.

Gitte Vest Barkholt


Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Vejle Boldklub

Lørdag hyldes de gamle helte på Vejle Stadion for en af de helt store præstationer i klubbens historie

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Erhverv For abonnenter

Good Food Group taber millioner: Krigen i Ukraine har afskåret Vejle-virksomheden fra to vigtige varer

Kultur

Pludselig modtog René et afskedsbrev med særlig besked til ham: 'Sofie' er hovedinspirationen til hans bøger - og få måneder før udgivelsesdag begik hun selvmord

Annonce