Annoncørbetalt indhold

Her er dine rettigheder, hvis du kommer ud for en arbejdsskade

Arbejdsskader er noget, der desværre ikke altid er til at undgå.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold fra de sider, der linkes til.

Arbejdsskader er noget, der desværre ikke altid er til at undgå. Og særligt inden for bestemte brancher, hvor du arbejder med tunge ting eller i højder, er din risiko større. Men hvad gør du egentlig, hvis du kommer ud for en arbejdsulykke? Det kan nemlig være svært helt at gennemskue, hvilke rettigheder du har.

Her kan du heldigvis blive klogere. Denne artikel fortæller dig meget mere om dine rettigheder i forhold til blandt andet en arbejdsskadeerstatning, og hvornår du er berettiget til denne. Læs med og bliv klogere på, hvordan du håndterer situationen bedst muligt, hvis uheldet skulle være ude.

Hvad er en arbejdsskade?

Du kan komme til skade på din arbejdsplads på mange måder, og derfor vil vi først og fremmest gøre det helt klart, hvad en arbejdsskade er. En arbejdsskade eller arbejdsulykke defineres som en fysisk eller psykisk personskade, der sker pludseligt eller inden for fem dage. Den kan blive godkendt som en arbejdsskade, hvis den er sket grundet dit arbejde eller de forhold, du har arbejdet i. Eksempler på årsager, der menes at være arbejdsrelateret, kan være vold, fysisk tilskadekomst eller løfteskader.

Hvis ulykken er ude

Hvis du havner i en situation, hvor du er kommet til skade, skal du indberette det som en arbejdsulykke for at få en mulig erstatning. Men det er faktisk ikke dig, der skal anmelde skaden. Det er derimod din arbejdsgiver, der skal gøre det inden for ni dage efter ulykken. Det skal ske til din arbejdsgivers forsikringsselskab eller til Arbejdsmarkedets Erhvervsret.

Herefter vil din skade blive vurderet og dermed kan du mulighed forvente en erstatning eller en sag. Er du ikke enig i den afgørelse, der bliver truffet, kan du sende sagen videre til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, hvis det er forsikringsselskabet, der kommer med en dom, du ikke er enig i.

Hjælp til erstatningssager

Sommetider kan der være behov for lidt ekstra hjælp til at undersøge muligheden for en erstatning. Her kan du med fordel drage nytte af en erstatningsadvokat, der kan hjælpe dig med at se på dine muligheder. For det er ikke altid så sort på hvidt, som det kan komme til at fremstå. Der vil i den forbindelse nemlig være en række juridiske aspekter, der skal være helt styr på, for at du kan få din sag revurderet.

Ved at gøre brug af en erstatningsadvokat har du mulighed for at slippe en masse bekymringer og et stort arbejde. I erstatningssager vil der typisk opstå en række spørgsmål, og hvis du er syg på samme tid, kan det være svært at overskue processen. Her kan du få den rette hjælp, og du vil undgå at havne i eventuelle faldgruber. Samtidig vil du øge dine chancer for at få en god erstatning, som du er berettiget til.

Tal med din arbejdsgiver

En arbejdsskade er aldrig noget, der sjovt for nogen. Hverken for dig eller din arbejdsgiver. Kommer du ud for en ulykke, er det derfor vigtigt at håndtere det hele på en ordentlig måde, hvis dette er muligt. Handler din skade om en ulykke eller forkerte bevægelser, skal du sørge for at fortælle din leder om det på en stille og rolig måde. Ved at tale om det på en rette måde vil du nemlig slippe for, at der opstår en konflikt.

Opstår der en konflikt, kan du altid selv indberette din sag. Her skal du oplyse din arbejdsgiver om, at du selv har gjort det og på den måde stadigvæk få indberettet sagen, selvom din arbejdsgiver måske ikke vil gøre det.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold fra de sider, der linkes til.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.