Annonce
Børkop

Her er kirkerne åbne: Julegudstjenesterne håndteres på forskellig vis

Julen bliver stadig markeret i kirkerne i Brejning, Gauerslund, Skærup og Smidstrup, men dog med færre i kirkerne. Så det vil ikke blive med tætpakkede bænkerækker, som på billedet her. Arkivfoto: Morten Dueholm
I Gauerslund, Brejning, Smidstrup og Skærup bliver der holdt gudstjeneste som sædvanligt juleaften, men med et begrænset antal kirkegængere.

Gauerslund/Smidstrup/Skærup: Selvom 2020 på alle måder har været og stadig er et anderledes år, så ved vi, at julen er på vej.

Og i områdets største sogn, Gauerslund, bliver der trods coronaen tilbudt lige så mange gudstjenester 24. december, som vanligt - det vil sige seks stykker - men det er på grund af coronareglerne lig med, at færre kan komme i kirke juleaftensdag.

-  Vores julegudstjenester bliver med salmesang efter de gældende afstandsregler. Og vi ønsker ikke at afvise nogen ved døren, så derfor kræver vi i år forhåndstilmelding til de enkelte julegudstjenester. I forbindelse med julegudstjenesterne i Gauerslund er der ekstra pladser, da gudstjenesten live-streames til sognehuset, hvor man også skal tilmelde sig for at være sikret en plads, forklarer Connie Lynge, der er sognepræst.

Annonce

Sådan man tilmelder man sig

Tilmeldingen til julegudstjenesterne i Gauerslund og Brejning åbner 7. december og foregår via et link fra sognets hjemmeside gauerslund-sogn.dk eller Facebooksiden Gauerslund Sogn.

Hvis nogen har brug for hjælp til dette, er det muligt at få hjælp på kirkekontoret. Det fremgår på hjemmesiden, hvilke gudstjenester, der kræver en tilmelding.

Kirken tilbyder desuden en særlig familiegudstjeneste 23. december, hvilket er nyt.

- Det er en gudstjeneste særligt tilrettelagt for børnefamilier. Den finder sted 23. december klokken 11, tilføjer Connie Lynge.

Flere gudstjenester

Også i Smidstrup og Skærup Kirker vil julen blive markeret med gudstjenester. Her øger man antallet for at give plads til flest mulige.

- Vi plejer at holde tre, men i år byder vi på fem gudstjenester på juleaftensdag. To i Skærup og tre i Smidstrup, forklarer Henrik Nielsen Skoven, der er sognepræst.

Han er manden, der står for alle fem gudstjenester, der lige som andre steder bliver underlagt begrænsning på deltagertallet afhængig af kirkerne størrelse.

- Der plejer at være i alt omkring 500 i kirkerne juleaftensdag, men i år vil der kun være plads til cirka halvdelen, siger han.

I Smidstrup og Skærup skal kirkegængerne bare møde op.

- Vi har virkelig gjort os mange tanker omkring, hvordan det skal gribes an, men det er endt med, at vi ikke gør noget. Jeg tror ikke, at der i sig selv vil komme så mange som vanligt, for situationen vil betyde, at nogen siger, vi venter lige til næste år. Og siden vi igen kunne åbne efter corona-nedlukningen i foråret, er det stort set gået op i den sidste ende. Virkeligheden indordner sig efter forholdene. Men jo, der er ikke plads til så mange, og der kan være nogen, som må gå forgæves, men så håber og tror vi på forståelse for, at vi er i den specielle situation, vi nu engang alle er i, forklarer sognepræst Henrik Nielsen Skoven.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Føler sig urimeligt behandlet af kommunen: Boligselskab lagde billet ind på stor byggegrund for 15 måneder siden - nu bliver det pludselig overhalet indenom

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Forslag om ny, grøn uddannelse møder opbakning i byrådet: - Der kan næppe være to meninger om, at det er en god idé

Erhverv For abonnenter

Fyret efter 15 år: Lokal el-virksomhed tilkendt erstatning fra AAB Vejle

Billund

Annie og Flemming holdt privat loppemarked: Så meget kan de sende videre til børn i coronaramt land

Erhverv

Flytter fra Vejle til Fredericia: - Det er den rette beliggenhed

Børkop For abonnenter

I et amerikansk hjørne af Børkop renoverer Benny en speciel del af bilen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Paul tager bandet med til møllen: Spiller et utal af jazzens rytmiske stilarter

Vejle

Vejle-firma giver naturen en chance: Græsslåmaskinen køres i garage, så rådyr, harer, fasaner og vilde planter får plads

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Alarm 112

Skovbrand i gang ved Egtved: Brandfolk fra fire stationer er sat ind

Jelling For abonnenter

Kan du spotte dem? Derfor er nyt kameralignende udstyr placeret i to befærdede områder

Egtved

Nicoline er nyslået europamester i westernridning: - Det var en kæmpe overraskelse

Annonce