Annonce
Erhverv

Her er mange nationer samlet under paraplyerne

Den tidligere fodboldstjerne Allan Simonsen bor i Vejle Midtpunkt. Han er her flankeret af ejerne Bo Svenningsen (til venstre) og Tomas Kjær Andersen. Pr-foto

Siden Bo-To Ejendomme 1. januar 2016 overtog Vejle Midtpunkt fra Boax Ejendomme, har området udviklet sig til en international bydel med bolig og erhverv. Andre byer lader sig inspirere af bydelen.

Vejle: Da Bo-To Ejendomme købte området i 2016 var virkeligheden, at meget få mennesker besøgte Vejle Midtpunkt, og samtidig stod en del af erhvervslokalerne tomme. Den udvikling er det lykkedes at vende, så man i dag kan melde alt udlejet.

- Vi lagde med det samme en strategi, der handlede om, at vi skulle have mere liv i Midtpunktet. Derfor byggede vi nogle af kontorlokalerne om til lejligheder med det mål at få flere mennesker til at bo i Midtpunktet.

- På samme tidspunkt åbnede et par restauranter, som sammen med de eksisterende løftede niveauet, og Midtpunktet blev derfor et attraktivt område med mange forskellige spisesteder, som tiltrak rigtig mange mennesker, fortæller Tomas Kjær Andersen, medejer af Bo-To Ejendomme i en pressemeddelelse.

Restauranter og boliger er blevet suppleret af specialforretninger.

- Vi har på den måde fået skabt et område i byen, som folk synes er interessant at besøge, så det kan godt betale sig at skabe det rette miks af butikker og restauranter, så det er attraktivt at komme i Midtpunktet.

- Det har betydet, at vi har måttet sige nej til mange erhvervslejere i løbet af de seneste to år. Det har været butikskoncepter og restauranter, som vi ikke syntes passede ind i Midtpunktet. Det har resulteret i, at vi i dag har nogle meget stabile lejere, som vi forventer bliver her i mange år frem, forklarer han.

Samtidig har ejerne af Vejle Midtpunkt også oplevet, at repræsentanter fra andre byer har været på besøg for at søge inspiration.

Annonce

Mange nationaliteter repræsenteret

I dag har Vejle Midtpunkt udviklet sig til et internationalt område midt i Vejle, og det er i den grad autentisk, da de to italienske restauranter er ejet af italienere, den græske restaurant Hellas Taverna er ejet af en græker, den franske café Cozy Creperie ejes af en fransk kvinde, den græske delikatesseforretning Bakaliko ejes af en græker, Restaurant Casa Argentina ejes af en argentiner, og smørebrødsforretning Smørrebrættet ejes af en dansker.

Midt i dette internationale kvarter bor den tidligere landsholdsspiller Allan Simonsen, der er vendt hjem til Vejle efter mange år i udlandet.

- Jeg har boet næsten hele mit voksne liv i udlandet, blandt andet i Barcelona, Gladbach og i England, men jeg har nu valgt at bosætte mig her i Vejle. Det er lykkedes mig at finde et sted, hvor jeg hver dag mærker lidt af det internationale sus, som jeg altid har nydt i udlandet. Samtidig nyder jeg det lokale, så på mange måder opfylder Vejle Midtpunkt de krav, jeg har til det sted, jeg ønsker at bo, fortæller Allan Simonsen.

Gratis livemusik

- Vi arbejder hele tiden på at få flere mennesker til at besøge Vejle Midtpunkt. Derfor har vi bygget en musikscene i Midtpunktet. I samarbejde med Bygningen startede vi sidste sommer Fredagslive, som er en række gratis koncerter hver fredag eftermiddag i juni og juli måned. Det koncept kører videre i år. Det giver den sidegevinst, at alle de turister, som besøger Vejle om sommeren, kan få sig en gratis musikoplevelse midt i byen, forklarer Bo Svenningsen medejer af Bo-To Ejendomme. Man kan ikke nævne Vejle Midtpunkt uden at nævne paraplyerne. De mange hundrede paraplyer, som hvert år i april måned hænges op over gaderne i Midtpunktet, er blevet et stærkt brand for området. Paraplyerne pryder blandt andet Visit Vejles hjemmeside, og sidste år var de endda trykt på de danske frimærker.

- Vi er glade for at have skabt et område, som bliver lagt mærke til i hele Danmark. Når man taler om Midtpunktet med folk, der ikke er fra Vejle, så skal man bare nævne paraplyerne, og så ved folk, hvad det er for et område. Så paraplyerne er i den grad blevet vores vartegn, siger Bo Svenningsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Opdateret: 24-årig mand dræbt afskud

Annonce