Annonce
Vejle

Her er midtbyens nye højhus på 72 meter

Sådan forestiller projektmagerne sig det nye butiks- og boligcenter på posthusgrunden set fra Damhaven/Koldingvej. I baggrunden ses blandt andet Hotel Australia. Illustration: NPV.
VEJLE - Højhuse på op til 72 meters højde - eller 30 meter højere end Hotel Australia og knap 20 meter højere end Den Hvide Facet.

Sådan ser fremtiden ud for posthusgrunden midt i Vejle, hvis et nyt projekt fra et københavnsk investeringsselskab, føres ud i livet som planlagt.

Tirsdag sætter teknisk udvalg efter planen gang i arbejdet med en ny lokalplan for grunden, der i dag huser posthuset, jernbanespor , parkeringspladser og et busanlæg.

- Det er et scoop for Vejle, siger borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) om planerne, der kommer fra det københavnske selskab Nordic Property Vision (NPV).

Den kommende Lokalplan kræver stor rummelighed. Planerne er at bygge tre markante tårne på op til 72 meters højde - nabohøjhuset Hotel Australia er 40 meter højt - og et stort butikscenter med facader ud mod Fredericiavej, Søndergade, Gammelhavn plus en ny vej bagom projektet fra viadukten under jernbanen til Fredericiavej.

Det københavnske investeringsselskab NPV (Nordic Property Vision) har forhandlet med de nuværende ejere, Banedanmark, Post Danmark og DSB, og fået lov at gå i gang med planlægningen. Selskabet har Jens Schaumann som direktør. Sidste år måtte statens bank, Finansiel Stabilitet, inkassere et tre cifret milliontab på Schaumanns tidligere selskab, der gik konkurs. Men ifølge både borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) og formanden for teknisk udvalg, Peder Hummelmose (V), er tilliden til selskabet i orden:
Oversigtskortet viser, at der på taget af det kommende center og skal være grønt areal. Det blå er selve bygningsmassen, der omkranser projektet. Desuden ses den nye vej, der skal gå bagom byggeriet fra Gammelhavn til Fredericiavej. Illustration: NPV.
- Han har solide investorer med, siger borgmesteren.

Peder Hummelmose hæfter sig ved, at Jens Schaumann ikke har lagt skjul på, at hans selskab har været i stormvejr. Men udvalgsformanden er sikker på, at projektet på posthusgrunden er godt i vej med hensyn til udlejning.

- Ellers ville de næppe bede os om at gå i gang med lokalplanlægningen, siger udvalgsformanden. Investoren håber ifølge Peder Hummelmose, at plangrundlaget kan ligge klar inden nytår, men han forudser, at det kan komme til at knibe.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bytte-bytte-bygrund: Borgmester gør klar til at afgive en pæn bid af Sønderbrogade

Navne For abonnenter

Sanne har været bagerjomfru i 25 år: Uden hende var butikken ikke den samme

Annonce