Annonce
Egtved

Her er nyt område med lejligheder og parcelhuse på vej

Området nordøst for Steen Blicher Vej ligger omkring 900 meter fra skolen og nær Bredsten Vandværk. Grundet sidstnævnte tages der særlige hensyn for at beskytte vandet. I det ny område må man eksempelvis kun benytte særligt godkendte tagrensningsmidler og ukrudtbekæmpelsesmidler, ligesom der ikke må vaskes biler i området. Illustration: Vejle Kommune

Vejle Kommune håber at kunne begynde byggeriet af et nyt boligområde i Bredsten til efteråret. Området giver plads til både lejligheder og parcelhuse.

Bredsten: Bredsten er et attraktivt sted at bo, og der mangler derfor flere boliger i byen.

Sådan lyder vurderingen fra teknisk udvalg, som netop har godkendt en ny lokalplan, der tillader, at Vejle Kommune udstykker et nyt boligområde nordøst for Steen Blicher Vej. Området strækker sig over 4,5 hektar og bruges i dag som landbrugsjord, men står det til politikerne i udvalget, bliver det ændret, inden året er omme.

- Nu skal det selvfølgelig først igennem økonomiudvalget og byrådet, og de godkender det formentligt til august, så vi regner med at kunne sætte spaden i jorden her til efteråret, siger formand for teknisk udvalg, Peder Hummelmose (V).

Resultatet vil ifølge planen blive 24 parcelhusegrunde, men der er også mulighed for at anlægge lejligheder, og Peder Hummelmose forudser, at området kommer til at indeholde en kombination af de to boligformer.

- Der mangler lejligheder i Bredsten. Der er mange ældre, som gerne vil blive i lokalområdet, når de ikke kan bo i hus længere, så jeg forestiller mig, at området bliver en kombination af parcelhuse og lejligheder, siger han.

Annonce

Bredsten er et rigtigt attraktivt sted at bo, og byen har en god beliggenhed, fordi man nemt kan komme til Billund og Vejle.

Peder Hummelmose, udvalgsformand

Få kom med indsigelser mod projektet

Lejlighedsbyggeriet bliver i så fald ikke højere end to etager og 8,5 meter ifølge lokalplansforslaget.

Da forslaget blev sendt i offentlig høring fra 13. marts til 8. maj, udtrykte et ægtepar i nabolaget dog bekymring for, hvad byggeriet vil gøre ved deres udsigt over de nærliggende marker. To andre borgere kom med indsigelser mod placeringen af et regnvandsbassin, som derfor vil blive flyttet. Den fjerde og sidste indsigelse udtrykker blot opbakning til, at der efter flere års stilstand er kommunale byggegrunde på vej til Bredsten igen.

- Det er længe siden, at der har været kommunale byggegrunde i Bredsten. Vi har kæmpet for det her længe, men der var flere forhold, der først skulle falde på plads, så det er glædeligt, at det endelig er lykkes, siger Peder Hummelmose.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Ny butik med outlet i Vissingsgade

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Danmark For abonnenter

Landbruget, landdistrikterne og tænketank advarer: Coronakrisen vil skævvride Danmark

Annonce