Annonce
Erhverv

Her er Vejles otte venskabsbyer

Vejle udveksler besøg med sine venskabsbyer. Fotoet her er fra 2013, da skoleelever fra norske Molde var på besøg i Vejle og blandt andet blev klogere på, hvordan Vejle så ud i middelalderen under et besøg i Sct. Nicolai Kirke. Arkivfoto: Torben Glyum
Ung kvinde fra Vejle på besøg i Vejles kinesiske venskabsby

Vejle: Maja Lasota Nissen skal på rejse til Kina, og her besøge byen Nantong, der er en af Vejles venskabsbyer.

Men hvordan er det lige med venskabsbyerne?

Vejle har i alt otte venskabsbyer.

De er fordelt med syv byer i Europa og én i Asien.

De første venskabsby-aftaler blev indgået i kølvandet på Anden Verdenskrig, da svenske Borås, norske Molde og finske Mikkeli i 1947 blev venskabsbyer med Vejle.

Derefter gik der 30 år, før den næste venskabsby kom til - nemlig Slesvig i Tyskland i 1977.

I 1993 kiggede Vejle mod de baltiske lande og indgik venskabsby-aftale med letlandske Jelgava.

I 1996 blev Vejle venskabsby med balkanske Jablanica og Mostar fra Bosnien-Herzegovina, der havde opnået sin status som uafhængig stat blot fire år før.

Den - foreløbig - seneste by, som Vejle har indgået venskabsby-aftale med, er Nantong i Kina, som i 2003 fik status som venskabsby.

Ifølge det bruger-redigerede internet-leksikon Wikipedia er Vejle desuden venskabsby med Qasigiannguit - på dansk Christianshåb - ved Diskobugten i Grønland.

Det passer dog ikke, oplyser Vejle Kommune. Til gengæld er Qasigiannguit - der på grønlandsk betyder "små spraglede sæler" - venskabsby med Skive.

Det har ikke været muligt at få oplyst, hvor mange penge Vejle Kommune bruger på at pleje forbindelserne med sine venskabsbyer.

Her er Vejles venskabsbyer

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Ny butik med outlet i Vissingsgade

Annonce