Annonce
Vejle

Her er vinderen: Vejleprisen er uddelt

Enfamiliehuset Stejlbjergvej 19 i Bredballe blev vinder af både kommunens og borgernes version af Vejleprisen 2018. Arkivfoto: Vejle Kommune

Trods totalt trafikkaos i Vejle mandag eftermiddag nåede 75 frem til uddeling af Vejle Prisen 2017 i den tidligere teaterbygning ved banegårdspladsen.

Vejle: Det er ikke hvert år, de er enige, borgerne og "eksperterne", men når det gælder Vejleprisen 2017, så er de.

Begge mente, at Gitte og Peter Jacobsens byggeri på Stejlbjergvej 19 i Bredballe skulle have prisen. Det var nok også forhåndsfavoritten.

1182 borgere deltog i afstemningen. Af dem stemte 395 på vinderbyggeriet.

Der blev uddelt to Vejlepriser i år. Den anden gik til rækkehuse i Tirsbæk Bakker.

Selv om trafikken stod stille på vejene i og omkring Vejle mandag på grund af et trafikuheld på Vejlefjordbroen, mødte omkring 75 op til arkitekturens dag, vurderer borgmester Jens Ejner Christensen, der uddelte priserne.

Vejleprisen er vigtig, fordi den får kommunen til at holde fokus på kvalitet i arkitekturen. Boligforhold rækker ind i alting. Når vi trækker virksomheder til, skal vi også skabe rammer om det gode liv for borgerne. Det begynder med gode byrum og huse. Vi tænker meget over at skabe de rette boligmiljøer, der passer til fremtidens efterspørgsel.

Jens Ejner Christensen

Kun for huse færdige i 2017

Nogle vil måske savne Fjordenhus blandt årets kandidater til Vejleprisen. Men prisen uddeles til byggerier, der er færdiggjort året før. Så Fjordenhus må vente med at være storfavorit til prisen til 2019.Kandidaterne i år var:

Enfamiliehus Stejlbjergvej 19, Bredballe (vinder).

Rækkehuse i Tirsbæk Bakker (vinder).

Enfamilieshus, Haraldsvænget 52.

Tilbygning til enfamilieshus, Kildevang 2.

Rudolf Steiner Skolen, Sukkertoppen 4, Vejle.

Møllegårdsvej 5, renovering af bygninger ved de Kellerske Anstalter i Brejning.

Vejle Spildevands projekt Sødalen, Dalgade 17, Egtved.

Der blev i år uddelt to Vejlepriser. Den anden gik til første etape af rækkehusene i Tirsbæk Bakker. Arkivfoto: Vejle Kommune

Skæv grund

Han gav også begrundelsen for valget af vinderprojektet, der er tegnet af Prisme Arkitekter A/S:

"Ved ankomst fra Stejlbjergvej er kun øverste etage af boligen synlig og fremstår meget diskret. Herunder åbner boligen sig med tre forskudte og vinklede etager ned over den stejle grund mod sydvest.

Boligen er flot indpasset på den terrænmæssigt udfordrende grund, som har et fald på 16 højdemeter. De forskudte etager med forskellige vinkler skaber flere terrasser og nicher med mulighed for læ og sol på forskellige tidspunkter samt udsigt over Vejle Fjord."

Borgmester Jens Ejner Christensen overrakte mandag diplomer til vinderne af Vejleprisen 2017 i det tidligere teater ved banegårdspladsen. Foto: Vejle Kommune
Annonce

God start i Tirsbæk

Boligforeningen Østerbos rækkehusbebyggelse i Tirsbæk Bakker er kommet godt fra start. Ravn Arkitektur har tegnet husene. Første etape blev også belønnet med Vejleprisen 2017. Her fremhæves, at bebyggelsen er tilpasset området og skaber et ensartet og roligt udtryk med velproportionerede gade- og parkrum.

Boligerne har et enkelt udtryk med varierede detaljer, og der skabes afveksling med træer, der er plantet både enkeltvis og i grupper.

Annonce

Priser er vigtige

- Vejleprisen er vigtig, fordi den får kommunen til at holde fokus på kvalitet i arkitekturen. Boligforhold rækker ind i alting. Når vi trækker virksomheder til, skal vi også skabe rammer om det gode liv for borgerne. Det begynder med gode byrum og huse. Vi tænker meget over at skabe de rette boligmiljøer, der passer til fremtidens efterspørgsel. Vi prøver at rydde op efter fortidens synder, så vi ikke risikerer at skabe fremtidens ghettoarkitektur. Vi skal derimod skabe boligkvarterer, som man også i fremtiden vil finde attraktive, sagde borgmesteren efter prisoverrækkelserne.

Han henviste dermed blandt andet til det nye projekt "Rosborgbyen", hvor 3000 boliger skal lægges ud i Vejleådalen.

Annonce
Navne For abonnenter

De første autografjægere har allerede banket på hjemme hos tømrerlærlingen fra Højen: Hvor langt kan Lasse mon nå i årets X Factor?

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Én aldersgruppe udgør halvdelen af de smittede - og kommunen er magtesløs: 'Hvis man kommer derud, hvor det bliver rigtig svært, må man ty til sin sunde fornuft'

VEJLE For abonnenter

Et syndigt rod i Højen: Virksomhed får tvangsbøder for bjerge af glasuld, asbest og bygningsaffald - på trods af konkurs

Alarm 112

Sikkerhedslanding i Billund: Fly fra Lanzarote fik problemer i luften

Billund For abonnenter

Plays første forstander er ansat: Han har lokale rødder og skal skabe rammerne for Grindsteds nye efterskole

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Alarm 112 For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Vejle

Garnnøglerne ligger klar: Lad os strikke Vejle gul

Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder får serveret en nærmest rå bøf, og tjeneren spørger: 'Hvad er det, du vil?' Det bliver en aften med flere fejl og mangler

Erhverv

Michael Mortensen-selskab køber kæmpe ejendom i Hedensted by

Annonce