Annonce
Vejle

Her er vinderne: Projekt Edison i Vejle

Med idéen om et mikroplast-filter til vaskemaskiner vandt Skibet-eleverne Signe Clausager Bak, Maja Levin Thomasen og Carla Limå Holm sidste års Edison-konkurrence. Mandag, tirsdag og onsdag blev der taget hul på årets indledende runder i Vejle. PR-foto

Vejle: Mandag, tirsdag og onsdag var 850 elever fra 6. og 7. klasse på 17 Vejle-skoler samlet til messe i Campus Hallen på Boulevarden.

De deltog i de indledende runder af den landsdækkende Projekt Edison-opfinderkonkurrence, hvor de unge ventede spændt på at præsentere deres innovative idéer for en dommerskare af lokale erhvervsfolk, undervisere og elever fra Campus Vejle.

Alle tre dage blev elevernes idéer bedømt af panelet, der mandag, tirsdag og onsdag sendte fire vinderhold videre til Danish Entrepreneurship Award, hvor der dystes om danmarksmesterskabet i Edison.

Annonce

Projekt Edison

  • Projekt Edison er en landsdækkende opfinderkonkurrence for elever i 6.-7. klasse.
  • Formålet med Edison er at give eleverne muligheden for at deltage i en innovativ læringsproces tidligt i deres skoleforløb - og muligvis vække en interesse for entreprenørskab og iværksætteri.
  • Eleverne arbejder under et bredt nationalt tema fastsat af Fonden for Entreprenørskab. Dette års tema er "Værdifulde Fællesskaber".
  • Eleverne konkurrerer i grupper i regionale finaler om at gå videre til landsfinalen, som bliver afholdt i Fredericia Messecenter 21. november.

Café med restemad

Mandagens absolutte pointsluger kom fra Englystskolen, hvor en gruppe elever pitchede idéen om en bæredygtig café, der udelukkende tilbyder rest-mad.

Maden skal, ifølge eleverne, blandt andet komme fra lokale boliger og discountkæder som Rema 1000 og Netto - og samtidig vil caféen tilbyde lektiehjælp til de mange børn i Børkop og omegn.

Idéen scorede 511 point, hvilket var det højeste pointantal i messens tre dage.

Slap af i supermarkedet

Tirsdag var det elever fra Skibet Skole, der brillerede med idéen "Shop’n Relax".

Idéen går ud på at gøre det mere behageligt for folk med en psykisk lidelse eller stress at handle i et supermarked.

Dette skal realiseres ved at dæmpe lys, fjerne lyd fra kasseapparater samt slukke for musik og reklameskærme to gange om ugen i to timer.

Anonym chat for unge

Onsdagens vinderhold bestod af elever fra Novaskolen.

Elevernes idé var en app, hvor børn og unge fra 13-19 år kan chatte anonymt, hvis de er eller har været udsat for gruppepres.

Appen skal opdeles i to alderskategorier, 13-15 år og 16-19 år, der dagligt kan chatte frit om hverdagens problemer - uden at oplyse navn.

Skibet Skole den store vinder

Ud over ugens tre topscorere fra Englystskolen, Skibet Skole og Novaskolen, gik ni andre hold fra i alt seks skoler videre. Tre fra Skibet Skole, to fra Kirkebakkeskolen, to fra Sct. Norberts Skole, ét fra Englystskolen og ét fra Grejs Friskole.

Det er ikke første gang, at Skibet Skole imponerer ved konkurrencen.

Det var nemlig elever fra Skibet Skole, der løb med den helt store sejr ved sidste års landsfinale i Projekt Edison.

Her vandt tre piger fra sjette årgang 10.000 kroner for deres idé om et filter, som kan forhindre mikroplastik i at ryge ud i naturen.

Dette års finale afholdes i Fredericia Messecenter torsdag 21. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

Annonce