Annonce
Kultur

Her kan man tale om alt. Bare ikke religion og politik

Frank Rundstrøm, medlem af Logen Camelot, er glad for at der i logen ikke diskuteres politik og religion. Foto: Flemming Larsen
Logen Camelot er flyttet til Islandsvej 5, og efter en større ombygning er logens brødre klar til at mødes. De vil leje en del af huset ud.
Annonce

Vejle: Vor tids druideorden blev grundlagt i London i 1781 af den engelske gentleman Henry Hurle. På London-pubben ”The Kings Arms” i Poland Street stiftede han en selskabelig forening, hvor man kunne samles i fred for datidens evindelige politiske og religiøse stridigheder.

Med så fornem en historie forstår man godt, at der nærmest er noget højtideligt over tidligere byrådsmedlem Frank Rundstrøm, da han denne vinterdag viser rundt i Den Danske Druideordens afdeling i Vejle, Logen Camelot, der for godt et halvt år siden flyttede fra midtbyen til Islandsvej 5 på Nørremarken.

- Vi har brugt de seneste fem måneder på at bygge om og indrette bygningen, siger Frank Rundstrøm, der tilføjer, at huset er på godt 750 kvadratmeter.

- Vi benytter selv de 400 af kvadratmeterne, og en del af huset er lejet ud til Vejle Kommunes hjemmepleje. Vi har dog fortsat godt 270 kvadratmeter til leje. Det vil egne sig godt til liberalt erhverv, siger han.

Ved indgangen til logen bliver man mødt af dette logo. Foto: Flemming Larsen
Annonce

Nul politik og religion

Som nævnt er druideordenen en selskabelig forening, hvor man mødes uden at diskutere politik og religion. Og sådan er det også i Logen Camelot, der i dag tæller 40 medlemmer.

- Vi mødes hver anden onsdag, onsdage i ulige uger. Det, der tiltaler mig mest, er, at vi kan diskutere alt med undtagelse af religion og politik. Det havde jeg som tidligere byrådsmedlem brug for - et sted, hvor kammeratskabet mellem druideordenens brødre er det vigtigste, forklarer Frank Rundstrøm.

Han nyder sammen med Logen Camelots andre brødre bare at kunne hygge sig.

- Vi har plads til 120 mennesker i vores sal, Lunden. Og vi har da også med jævne mellemrum besøg af andre logebrødre fra Den Danske Druideorden, og også fra udlandet. Så får vi diskuteret, hygget og spist noget lækkert mad, lyder det fra logebroderen, der selv har været i både Norge og Tyskland.

Annonce

Penge til velgørenhed

Han er stolt over at være med til at samle penge ind til velgørenhed, sådan som det sker i logen.

- Halvdelen af vores driftsoverskud går til humanitære formål. Vi har i dag en formue på 85.000 kroner. Og når Den Danske Druideorden i 2021 kan markere sit 100-års jubilæum i Danmark, regner jeg med, at formuen er vokset betragteligt.

- Vores egen næste store uddeling finder da også sted netop i forbindelse med Den Danske Druideordens 100-års jubilæum i Danmark. Det er en god anledning, mener Frank Rundstrøm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smitten eksploderer også i Vejle: Borgmesteren opfordrer alle til at holde fast i de gode vaner

Danmark

Plantekød og pølsesnak

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce