Annonce
Jelling

Her kommer en cykelsti til en million kroner

Cyklisterne får sin egen sti, når der i 2021 cykles i Skovgade mellem Bredager og Skinbjerg. Foto: Anders Kynde
Det skal være mere sikkert at cykle i skole. Derfor vil Vejle Kommune anlægge en ny cykelsti ved Bredagerskolen.
Annonce

Jelling: Når du kører på cykelstien i Skovgade fra Bredager mod Skinbjerg, stopper cykelstien efter cirka 100 meter ved Skolestien ind mod Bredagerskolen.

En smal rød belægning fortsætter yderligere 60 meter for at markere, at her kan man cykle, men derefter må man som cyklist dele vejen med bilerne.


Det er forholdsvist dyrt at anlægge cykelstier, og der er kun tale om overslagsberegninger, så måske bliver det lidt billigere eller dyrere. Det skal vi se nærmere på.

Camilla Mølgaard, Vejle Kommune


En løsning, som mange næppe vil kalde for en optimal løsning på en vej, som bruges af mange skoleelever, der cykler til og fra Bredagerskolen og Jelling Friskole.

Men nu kan de bløde trafikanter snart glæde sig til mere sikre forhold, når de cykler på Skovgade-strækningen mellem Skinbjerg og Bredager.

Annonce

På skolens grund

For står det til forvaltningen i Vejle Kommune, skal der i 2021 bruges 996.000 kroner på at anlægge en ny cykelsti på vejen. Eller rettere sagt et stykke ved siden af vejen.

For der er ikke plads i Skovgade til cykelstien, lyder det fra diplomingeniør Camilla Mølgaard, der er ansat i teknik- og miljøafdelingen i Vejle Kommune.

- Vi har ingen tilgængelige arealer i Skovgade til at anlægge en cykelsti, så planen er at få anlagt stien på Bredagerskolens ejendom, hvor den vil forløbe parallelt med Skovgade mod syd og blive tilsluttet cykelstien på Skinbjerg, forklarer Camilla Mølgaard.

Annonce

Dyrt at anlægge

Selv om der ikke er tale om lang cykelsti, tror Camilla Mølgaard ikke, at det bliver noget problem at få brugt de 996.000 kroner til projektet.

- Det er forholdsvist dyrt at anlægge cykelstier, og der er kun tale om overslagsberegninger, så måske bliver det lidt billigere eller dyrere. Det skal vi se nærmere på. Og vi skal også i nærmere dialog med skolen om det endelige projekt, siger hun.

Både teknisk udvalg og økonomiudvalget i Vejle Kommune har i fuld enighed godkendt bevillingen, som er en del af kommunens handleplan for 2021 med det formål at forbedre trafiksikkerheden på skolevejene.

Annonce

Cykelsti til Kollerup Skole

Den endelige godkendelse mangler dog fra byrådet, som holder møde 18. november.

Cykelstien ved Bredagerskolen er det eneste projekt fra Jellingegnen, der er med på handleplanen for 2021.

Til gengæld er der lagt op til, at der i 2022 skal afsættes 2.820.000 kroner til at anlægge en cykelsti på Trangtrappevej ved Kollerup Skole.

Cykelstien kommer til at forløbe inde på Bredagerskolens grund. Foto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Vejle

Gæst og ansat smittet: Corona lukker Foreningernes Hus

Annonce