Annonce
VEJLE

Her lå engang en bar: Blomsterbutik flytter ind i større lokaler tæt på gågaden

Det tidligere barlokale i Klostergade er knap klar til Henriette Linnebjergs indtog med personale, blomster, krukker og brugskunst. Men ombygningen bliver klar til indflytningen i slutningen af april. Foto: Mette Mørk
Henry, der sælger blomster og brugskunst, forlader Vissingsgade efter godt et år. Forretninen åbner til april i Klostergade i de lokaler, hvor Relax Bar senest havde til huse.

Vejle: Det er ikke uden vemod, at Henriette Linnebjerg har opsagt sit butikslejemål i Vissingsgade.

Men indehaveren af Henry ser ikke andet valg.

De godt 100 kvadratmeter i Vissingsgade er proppet med blomster, planter, krukker og brugskunst, og de ansatte har ikke plads nok i et butikslokale, som har lager i en mindre kælder under butikken.

- Jeg har besluttet, at vi flytter butikken, for det er jeg nødt til. Vi skal have en butik i ét plan, og så har vi brug for mere plads, for vores binderi, blomster, planter og krukker tager mere plads, end jeg havde forventet. Derfor handler det om at skabe de bedste rammer for kunderne, men også for mine medarbejdere, der skal have bedre plads til at binde, siger Henriette Linnebjerg.

Rykker til april

Hun åbnede Henry i november 2019 i lokaler, hun på det tidspunkt fandt optimale, og hun har været glad for sammenholdet blandt butiksejerne i sidegaden til strøget.

Men medarbejderstaben er siden åbningen udvidet, så Henriette Linnebjerg nu har to erfarne blomsterbindere ansat, mens indehaverens to døtre også hjælper til i butikken.


Jeg har kun haft butikken i et år, så det er svært at svare på, hvor godt det går. Men jeg er så glad for, at vi har åbnet butikken.

Henriette Linnebjerg, indehaver af Henry


Der fordrer mere plads, og det får butikken, når den i slutningen af april rykker op i Klostergade. Her er håndværkerne i ejendomsselskabet Kirk & Thorsens lejemål allerede i gang med at forvandle de tidligere barlokaler til en kommende blomster- og brugskunstbutik.

Plads til at binde

Det var her, Relax Bar havde til huse indtil lukningen i maj 2019  - i de lokaler, der i mange år husede byens B&O-butik.

- I den nye butik får vi både et selvstændigt binderiområde, hvor man kan trække sig lidt tilbage, men hvor vi stadig kan se ind i butikslokalet gennem et glasparti. Samtidig får vi plads til at binde inde i butikken, for det er vigtigt for os, at folk kan se, hvad vi arbejder med, siger butiksejeren.

Henriette Linnebjerg flytter sin butik Henry til Klostergade, da pladsen er trang i Vissingsgade, hvor hun med sine to ansatte Lotte Henriksen (i midten) og Marie Bruun har godt gang i forretningen. Foto: Mette Mørk

Hun glæder sig til, at hun og de ansatte ikke skal løbe op og ned ad trapperne til kælderen, og så får butikken et personalerum, hvilket ikke er tilfældet i dag i Vissingsgade.

Synlig fra gågaden

Den nye butik bliver 248 kvadratmeter stor, og placeringen i Klostergade minder om butikkens nuværende placering. Her betaler man ikke den samme høje husleje som på gågaden, men som i Vissingsgade bliver butikken fortsat synlig fra strøget og her også fra Rådhustorvet.

Samtidig kan kunderne korttidsparkere lige uden for butikken, hvis de har købt større planter eller krukker, som kan bæres direkte ud i bilen. De kræver en længere gåtur i dag.

Datoen for flytningen og åbningen i de nye rammer er endnu ikke endeligt på plads, men det bliver i slutningen af april.

Taget godt imod

Blomsterbutikken i Vissingsgade er ikke ramt af coronakrisen på samme måde som mange andre brancher, og det er de færreste butikker, der flytter i større lokaler, hvis ikke det går godt.

Men man får ikke Henriette Linnebjerg til at skilte med, at hendes butik allerede efter godt et år har skrevet det indledende kapitel til en succeshistorie.

- Jeg har kun haft butikken i et år, så det er svært at svare på, hvor godt det går. Men jeg er så glad for, at vi har åbnet butikken her i Vejle, og at vi har fået en fantastisk modtagelse i gaden og af kunderne. Derfor tror jeg på, at forretningen kan bære, at vi flytter i større lokaler, fortæller Henriette Linnebjerg, der gennem 10 år drev "Henrys" i hjembyen Jelling.

Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her