Annonce
Egtved

Her må farmand stikke kone og børn en på kassen: Kim med guldtanden råber efter alle på holdet

I Bredsten har Kim Dalgaard startet Dalles Familieboksning - med base i gymnastiksalen på Bredsten-Gadbjerg Skole. Foto: Christina M. Mosegaard
I Bredsten har en ny forening set dagens lys, nemlig Dalles Familieboksning. Her er der plads til alle, uanset alder, form eller erfaring. Bare man vil bokse.

Bredsten: - Fuld ild! Kom i gang! Hey - det er nu!

Sådan kan man høre en bomstærk og erfaren bokser med guldtand råbe til far, mor og børn i skolens gymnastiksal i Bredsten.

Den råbende mand hedder Kim Dalgaard. Han er 44 år gammel, og han har sat sig for at skabe en helt særlig bokseklub med mulighed for både motions- kampboksning.

Annonce

- Man kan komme og træne som familie, og der er mulighed for at gøre det, hver for sig - eller endda begge dele. Det bestemmer man selv. Når man har betalt kontingent, må man være med til det hele, og så er det vigtigste bare, at man får trænet og går til den og respekterer træningsformerne, lyder det fra Kim Dalgaard.

"Fuld ild" - står der på ryggen af Kim Dalgaards t-shirt. Det motto har fulgt ham gennem mange år, og nu giver han det videre til alle i bokseklubben. Foto: Christina M. Mosegaard

Det har længe været hans drøm at starte sin egen bokseklub. Nu er det blevet en realitet. Klubben har fået et navn og en bestyrelse. Dalles Familieboksning er en realitet.

Siden kort før coronapandemien brød ud, har han afholdt et væld af gratis prøvetræninger for at udbrede kendskabet til klubben, og det har givet pote. Der er kommet mange til. Og det er netop alle, i alle aldre. Nogle kommer selv, og andre kommer som familie.

Mandag 9. august bliver dagen, hvor foreningen for alvor tager de første skridt mod at være et sted, hvor man kan komme og være med som betalende medlem, og Kim Dalgaard håber, at mange får lyst til at komme og være med.

Hård kost og hjertevarme

At gå til boksetræning, uanset om det så handler om at træne for at kæmpe i ringen, eller man kommer der for at være med på motionsholdene, så skal man være forberedt på, at hos Dalles Familieboksning, er der gang i den, når der trænes.

Kim Dalgaard giver alle i klubben kælenavne, og han lægger ikke fingrene imellem. Der er høj stemmeføring på, når der trænes, og her er ingen kære mor - alt sammen naturligvis med kæmpe kærlighed og hjertevarme bag.

- Det er jo fordi, jeg ser alle, som dem de er, og fordi, jeg vil det her lige så meget, som de selv vil. Samtidig forventer jeg, at der er disciplin, og at alle gør deres bedste. Sådan er det bare her. Når vi er på, så er det "fuld ild", og så er man bare "på", forklarer coach Dalgaard, der på egen krop og sjæl har mærket, hvordan boksning har været med til at drive ham frem gennem livet.

Annonce

Vil give det gode videre

Og netop dét, at boksningen har haft en positiv indvirkning på Kim Dalgaards liv, er noget af det, som er essensen bag Dalles Familieboksning. Han vil gerne give andre samme mulighed.

- Jeg startede selv med at bokse i 1988-89 i Hadsund Mariagerfjord. Dengang var jeg en lille lyshåret knægt fra Øster Hurup, der ikke havde nogen selvtillid. Jeg var mega usikker og havde det svært i skolen. Jeg var et problembarn, men det praktiske var jeg god til. Og til boksning havde jeg nogle gode trænere, der så mig, som den jeg var, og det gav mig ret meget ro, og jeg blev god til at bokse. Dét er netop noget af det, som jeg gerne vil give videre nu med bokseklubben, fortæller Kim Dalgaard, mens han øjne lyser op og smilet breder sig.

Siden han startede med at boksetræne, har Kim Dalgaard kæmpet mange kampe i ringen - både i Danmark og internationalt. Han har været både jysk og dansk mester og har vundet mange turneringer rundt omkring.

Mottoet "Fuld ild" har fulgt ham hele vejen igennem boksekarrieren - og nu er han så i fuld gang med at give ilden videre til mange flere.

Annonce

Mor og søn

Janni og Emil Kristiansen fra Ammitsbøl er mor og søn, og de har siden foråret trænet to gange ugentligt sammen med Kim Dalgaard.

- Man skal være klar på, at det er en hård træning, men der er samtidig sådan en god stemning til træningen. Det her er ikke gymnastik. Det er jo boksning, og så presser man sig selv lidt mere, især når Kim står derude og råber på sidelinjen, fortæller både mor og søn.

Mor Janni Kristiansen og sønnen Emil Kristiansen får meget ud af at kunne træne i samme bokseklub. Både sammen og hver for sig. Foto: Christina M. Mosegaard

- Jeg går egentlig mest til motionsboksning, og Emil går til kamptræning, men på det seneste har vi trænet sammen og det er rigtigt hyggeligt. Og så støtter jeg Emil i at træne til at komme ud til boksekampe, for det er noget, som han drømmer om, forklarer Janni Kristiansen.

Dalles Familieboksning

Boksesæsonen starter hos Dalles Familieboksning mandag 9. august, og der trænes alle dage fra mandag til torsdag med forskellige hold.

Der er både motionshold (fra 14 år og op), kamphold (fra 12 år og op) og motions- og kamphold i ét.

Der er også forældre/børn-hold for børn fra seks til 12 år, hvor der både er plads til leg, motorik og boksning, og der er vandboksetræning på udvalgte lørdage i august og september i svømmebadet i Jelling.

Hvis man gerne vil vide mere, kan man ringe til Kim Dalgaard 20533089 eller sende en mail til kimbersang@yahoo.dk.

Både Janni og Emil Kristiansen er glade for, at de har mulighed for at gå til boksetræning i en lille klub som Dalles Familieboksning. De stoler på, at Kim passer på alle og så værdsætter de fællesskabet der er mellem børn, unge og voksne.

Annonce

Vil i kamp

39-årige Søren Seppä Rehder er også blevet en del af Dalles Familieboksning. Han er der af flere grunde. Der er motionen, fællesskabet og så drømmen om at få lov til at blive kampbokser - inden det er for sent.

Søren Seppä Rehder (th) er 39 år gammel, og hans drøm om at kæmpe i ringen er tæt på at gå i opfyldelse. Kim Dalgaard bruger gerne timevis på at give ham den rigtige træning og motivation. Foto: Christina M. Mosegaard

- Man må kampbokse til udgangen af det år, hvor man bliver 40. Jeg har været ude til en del sparringskampe, og det er enormt spændende. Nogle går op i røde sportsvogne. Det er ikke noget for mig, men det er boksning, lyder det fra Søren Seppä Rehder, der lørdag skal i kamp på Nykøbing Sjælland i klassen supersværvægt, hvilket han er så spændt på, at han ikke har sovet de seneste dage.

Selv vejer han 115 kilo, og modstanderen vejer 120 kilo.

- Kim er rigtig god teknisk, og han kan råbe og holde gejsten og momentum - både til kampe og i flokken, og det er ret godt.

Søren Seppä Rehder er glad for, at han er startet træning hos Kim Dalgaard. Her er lige det, som han har brug for, og han har en opfordring:

- Uanset om man vil tabe sig, have noget socialt ud af det, ud og slås eller træne med sine børn - så er det her man skal komme. Vi har det hele.

Annonce
Navne For abonnenter

Dorthe mistede sin 17-årige 'Fredemus', da han blev ramt af to biler og døde på stedet: Han vil altid have en særlig plads i mit hjerte

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Husk det nu: Lørdag og søndag aften og nat er Fredericiavej spærret - lastbiler dirigeres helt udenom

Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Alarm 112

15-årig provokerede politiet ved Eskes Bier Bar, hvor han henviste til drabet på fire betjente i 1965: - Det er imponerende, han kender sin politihistorie

LEDER For abonnenter

Havnefoged-chikane, eksklusion af medlemmer og en kommende retssag i Vejle Motorbådklub er dybt tragisk: Forlig jer nu, I skabhalse - vi behøver ikke mere underholdning

Alarm 112

Mand mistede styringen på bil: Ramte et vejskilt

Vejle

Se video fra Vejles pressede morgentrafik - så laaaang tid tager det at komme til midtbyen ad populær indfaldsvej

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Intet i statistikkerne peger på en sejr over Viborg, men derfor tror Banke og Møllenberg på det

Børkop For abonnenter

Christina og Louise er jævnaldrende frisører: Og derfor er deres nye salon atypisk

Navne

To Vejle-kokke kæmper om samme titel: Felix går fra at være tv-vært til at bedømme gourmet-retter med østers

Annonce