Annonce
Hedensted

Her må gerne laves fejl: Elever lærer med limpistol og 3D printere

Caitlin Naomi Drescher fra 7.a arbejder med at få ideer og tanker om sit projekt om solsystemet ned på papir. Foto: Mads Dalegaard
Gennem en større investering og med hjælp fra en arkitekt har Løsning Skole indrettet et kreativt læringsmiljø, hvor målet er at styrke elevernes kompetencer frem mod en mere digital fremtid.

Løsning: I en skøn blanding af analoge redskaber og avancerede robotstyrede maskiner har elever fra Løsning Skole taget deres nye læringslaboratorie, et såkaldt "makerspace", i brug.

Laboratoriet bruges i det nye fag innovation, teknologi og leg, hvor eleverne gennem leg og eksperimenter bliver udsat for en læringsproces, de kan bruge i andre fag, og samtidig får udviklet deres digitale forståelse.

- Vores forhåbning er, at eleverne får styrket deres nysgerrighed og vedholdenhed, hvilket igen styrker deres kompetencer og forbereder dem på en digital fremtid, fortæller Martin Dannevang, der er en af lærerne i det nye fag.

Annonce

- Her er det ok at lave fejl. På Instagram for eksempel ser eleverne kun det perfekte, her ser de også alt det, der er bagved, fortsætter læreren.

Skolen har investeret i en række avancerede maskiner som 3D-printere, udstyr til greenscreen optagelser, vinylskærer og meget andet, og fået hjælp af en arkitekt til indretningen. Men gammeldags redskaber er også i brug.

Pelsede bogstaver

Ved et bord i midten af lokalet, sidder elever fra 4. klasse og arbejder med stof, sakse og en limpistol.

- Vi er i gang med at lave bogstaver til hylderne med bøger til biblioteket. Der var bare en mappe med et bogstav, og det, syntes vi, var kedeligt, så vi vil lave noget nyt og kreativt. Lige nu laver vi et K for kat, så det skal være blødt og pelset, fortæller Caroline Stiggaard Frandsen, mens hun tegner et K på noget sort stof.

Caroline Stiggaard Frandsen fra 4. klasse syntes, bogstaverne i biblioteket trængte til en opfriskning. Foto: Mads Dalegaard

Mens nogle elever laver mindre film eller sidder på gulvet med små robotter, sidder en elev alene og omgivet af farveblyanter, bøger og en computer, og tegner på livet løs.

- Jeg arbejder med idegenerering om noget med solsystemet, hvor jeg øver mig i at få ideer ned på papir og ud i tale, fortæller Caitlin Naomi Drescher fra 7a.

Hun er begejstret for den nye læringsform.

- Jeg synes, det er meget dejligt. Her kan vi slippe alle tanker fri og slappe af. Her skal man nemlig ikke skynde sig, fortæller den solsystem interesserede elev.

Det nye fag er fast på skemaet for 1.-3. klasse, mens det for 4.– 9. klasse er et valgfag.

Martin Dannevang forklarer en elev, hvordan vinylskæreren virker. Den kan blandt andet bruges til at skære klistermærker ud, som eleverne selv har designet. Foto: Mads Dalegaard


Jeg synes, det er meget dejligt. Her kan vi slippe alle tanker fri og slappe af. Her skal man nemlig ikke skynde sig.

Caitlin Naomi Drescher
Annonce
VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Billund

Skal de ældre nu trille helt op i nordvestbyen?

Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Hedensted

Kro og bodega ramt af flere corona-tilfælde: Besøgende opfordres til at blive testet

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Annonce