Annonce
Vejle

Her undgår du giftige hårprodukter: Grøn salon åbnet i Bredballe

Sanne Væver har åbnet salon i Bredballe, hvor datteren Emmelie Væver er gået i lære. Foto: Lars Saugbjerg
Da Sanne Væver blev ramt af parfumeallergi, lagde hun sit traditionelle frisørjob på hylden. Efter godt to år som mobilfrisør, hvor hun har besøgt kunderne i deres private hjem, har hun nu åbnet en "grøn salon" i Bredballe.
Annonce

Vejle: Slimhinderne i næsen og halsen var fuldstændigt ødelagte. Det føltes som en halsbetændelse, det hele snørede sig sammen, og Sanne Væver kunne ikke sove om natten.

Da frisøren fik stillet diagnosen parfumeallergi, tog hun saksen i den anden hånd, sagde sit traditionelle frisørjob op - og begyndte som mobilfrisør.

Nu tager den 43-årige mor til fire næste skridt i sin frisørkarriere.


Kontrollanterne går det hele igennem. Selv min kaffe og te til kunderne skal være økologisk.

Sanne Væver


- Jeg har netop åbnet Pure Hair i Bredballe, en "grøn salon", hvor kunderne kan være sikre på, at hårprodukterne ikke er fyldt med en masse giftige stoffer, fortæller Sanne Væver, der samtidig har fået en elev.

Datteren Emmelie Væver er netop gået i lære.

Annonce

Grønt certifikat

Sanne Væver døjer stadig med allergien. De fleste mennesker tænker ikke meget over, hvilke produkter, der indeholder parfume. Det gør hun, og hun må sortere hårdt i alt fra øjenskygge til opvaskemiddel. Selv en bilvask, hvor parfumen fra sæben sætter sig i døre og skærme, er et problem.

Sanne Væver har parfumeallergi og må hver eneste dag være opmærksom på, hvilke produkter hun bruger. Det gælder alt fra opvaskemiddel til mascara. Foto: Lars Saugbjerg

I den nye, grønne salon kan kunderne være sikre på at slippe for parfumeholdige produkter.

- Grøn Salon er en uddannelse, et kursus, som man skal gennemføre. Det grønne certifikat skal fornys årligt, og min salon får uanmeldte kontrolbesøg. I salonen må der ikke være hormonforstyrrende, kræftfremkaldende og allergifremkaldende stoffer. Der må heller ikke være stoffer, der skader miljøet, fortæller Sanne Væver om ordningen, som man kan læse mere om på groensalon.com,

- Kontrollanterne går det hele igennem. Selv min kaffe og te til kunderne skal være økologisk, tilføjer hun.

Annonce

Kritisk i sit valg

Ifølge frisøren, der har 25 års erfaring, er der ingen grund til at bruge parfumeholdige produkter.

- Produkterne i Grøn Salon er meget bedre end de traditionelle produkter.

Det skal du vel sige?

- Nej. Jeg kan ikke sælge noget, jeg ikke kan stå inde for. Jeg kan ikke bruge en farve, som jeg ikke synes bliver pæn. Jeg er kritisk i mit valg af produkter og har endda haft en svensk kemiker til at udvikle en permanentvæske, som kunne godkendes til Grøn Salon, fortæller frisøren.

Om mandagen kører Sanne Væver stadig ud til sine kunder. Det kan hun nemlig ikke undvære.

- Der er et andet nærvær, en anden ro, når man besøger folk i deres private hjem. Det er mere personligt og hyggeligt. Det er især travle børnefamilier, som benytter sig af muligheden, fortæller Sanne Væver, der som frisør og makeupartist også arbejder med special effects.

- Det kan være uhyggelige sår eller andet i forbindelse med forskellige arrangementer, teater og film. Jeg besøger også gerne institutioner, for eksempel skoler og børnehaver, fortæller hun.

Pure-Hair har adresse på Karl Bjarnhofs Vej 13.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give For abonnenter

Tre afgørende faktorer spænder ben for genetablering af lokal radiokanal - men næstformand ser det gerne ske

Annonce