Annonce
Vejle

Herberg skyld i stor flyttedag for byens udsatte - men nye adresser giver faktisk rigtig god mening

I flere år har misbrugsbehandlingen for voksne stofmisbrugere ligget på Sønderbrogade. I starten af det nye år skal de vænne sig til en helt ny adresse. Foto: Mette Mørk
Når herberget i det nye år rykker ind på Horsensvej, flytter misbrugsbehandlingen for voksne stofmisbrugere med og forlader Sønderbrogade. Alkoholbehandlingen og de unge får samtidig adresse på Boulevarden.
Annonce

Vejle: En. To. Tre. Efter lukningen af Vejle Værested og Herberg på Damhaven gik det hurtigt.

Få måneder efter kom nyheden om, at herberget for de hjemløse fremover skal ligge i det, som formand for voksenudvalget Gitte Frederiksen (V) kalder "Vejles smukkeste bygning".

Med den nye adresse på Horsensvej 35 står al misbrugsbehandling i Vejle foran flere store flyttedage - og selvom det kræver lidt ekstra i de kommende måneder, så skal det nok blive godt, mener Peter Bloch-Sørensen.

Han er centerleder for RusmiddelCenter Vejle, som både stof- og alkoholbehandlingen hører under.

- Det er gået meget stærkt, og jeg skulle selvfølgelig lige tygge på det. Dog ser jeg masser af fordele, siger Peter Bloch-Sørensen.

De unge færdes i området, og mange spadserer hen over vores parkeringsplads. Så vejen til os bliver kortere end før.

Peter Bloch-Sørensen, centerleder

Annonce

Ro på situationen

I dag holder misbrugsbehandlingen for voksne stofmisbrugere til i Sønderbrogade. Det lejemål er opsagt, da funktionen flytter op på Horsensvej sammen med herberget, der ifølge kommunens oplysninger åbner 1. april 2020.

- For det første synes jeg, at det er godt, at der kommer ro på nu. Herberget har levet en omskiftelig tilværelse. Nu rykker de ind i de flotte rammer, som jeg selv nyder at komme i, fortæller centerlederen.

- Jeg kan for det andet sagtens se fordele i, at vores gadeplansmedarbejdere for eksempel kommer tæt på personalet på herberget. Dermed kan de lettere udveksle erfaringer om borgerne, tilføjer Peter Bloch-Sørensen.

I samme ombæring flytter alkoholbehandlingen og stofmisbrugsbehandlingen for unge fra Horsensvej til et nyt lejemål på Boulevarden 19.

Annonce

Tættere på de unge

Hermed kommer man blandt andet til at ligge tæt på jobcentrets projekt for socialt udsatte unge, "Unge på vej", som man i forvejen har et tæt samarbejde med, og de fleste af byens uddannelsesinstitutioner.

- De unge færdes i området, og mange spadserer hen over vores parkeringsplads. Så vejen til os bliver kortere end før. Det kan være, at det giver noget. Det tror jeg faktisk, siger Peter Bloch-Sørensen.

Begge adresser har en anonym indgang, så borgere kan gå ubemærket ind.

I sensommeren lukkede herberget på Damhaven blandt andet på grund af skimmelsvamp. Indtil åbningen på Horsensvej kan de hjemløse overnatte på Gulkrog 1. Vejle Kommune står fremover selv for driften af tilbuddet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce