Annonce
Vejle

Herberg skylder tidligere leder 310.000 kroner: - Det er meget ubehageligt for vores økonomi

Bettina Sørensen blev fyret som leder i efteråret 2016 efter en periode med tumult på Vejle Herberg. Arkivfoto: Torben Glyum

Bestyrelsen i Vejle Herberg har onsdag aften indkaldt til møde for at finde en løsning på den nuværende situation.

Vejle: Vejle Herberg må punge ud til sin tidligere leder.

Det slår en dom fra civilretten i Kolding fast, efter flere måneders tovtrækkeri mellem bestyrelsen og hende med fagforeningen 3F.

Bettina Sørensen er tilfreds med, at hun nu har udsigt til at få de 310.637,21 kroner, hun har til gode i blandt andet feriepenge og løn. Samtidig er hun ked af, at det skulle komme så langt ud.

- Jeg forstår ikke, hvorfor de ikke bare har betalt mig det beløb for længe siden. Men jeg er glad for, at det er afsluttet - og at jeg er renset og kan komme videre, siger Bettina Sørensen.

Nu skal vi lige have kigget situationen igennem. Men det er klart, at det er meget ubehageligt for vores økonomi. Det er mange penge.

 

På grænsen til depression

Hun refererer til, at hun af herbergets bestyrelse blev meldt til politiet for at tage af kassen. 46.375,50 kroner skulle være forsvundet i forbindelse med salget af hjemløseavisen Hus Forbi.

Sagen blev dog lukket af anklagemyndigheden, da man vurderede, at den ikke kunne ventes at føre til sigtelse eller tiltale.

- Det har været hårdt for mig, og jeg har været på grænsen til at få en depression. Det har ikke set rart ud på papiret, når jeg samtidig er kandidat til byrådet og derudover leder efter nyt job, fortæller Bettina Sørensen.

På Vejle Herberg i Havnegade tager sekretær Jean Starostka med egne ord rettens dom til efterretning, selvom man i bestyrelsen ikke er enig i, at den tidligere leder har penge til gode.

Annonce

Truet på dets eksistens?

Fristen for at betale beløbet er om to uger, og det er uvist om og hvornår, man har tænkt sig at overføre pengene. Det vil man tage stilling til onsdag aften på et bestyrelsesmøde. Her skal man også tale om den mere generelle økonomiske situation for tilbuddet igennem.

Men er herberget truet på dets eksistens?

- Jeg kan ikke sige mere før i morgen. For nu skal vi lige have kigget situationen igennem. Men det er klart, at det er meget ubehageligt for vores økonomi. Det er mange penge, indrømmer sekretær Jean Starostka.

Bettina Sørensen blev fyret i efteråret 2016.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce