Annonce
Vejle

Herberget er kort før åbningen hjemløst - nu beder man om hjælp til boligjagten

Avisen besøgte i 2016 herberget i Havnegade, som lukker med udgangen af marts. Åbningen af det nye trækker ud, men udvalgsformanden lover en løsning til de hjemløse i mellemtiden. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Alle sejl er sat ind. Alligevel har Vejle Kommune endnu ikke fundet egnede lokaler til det kommende herberg. Man beder derfor nu vejlenserne om en hjælpende hånd.

Vejle: Seks ejendomsmæglere er sat på sagen.

Man har spurgt i sit netværk og de seneste måneder cyklet Vejles gader og stræder tynde.

Flere gange har man lige ved og næsten sat sin underskrift på en kontrakt.

Alligevel er det hver gang glippet og altså endnu ikke lykkes at finde en adresse til det kommende herberg. Vejle Kommune og samarbejdspartneren Vejle Krisecenter beder derfor nu om avisen og offentlighedens hjælp.

- Det er virkelig en svær opgave, og vi er nu nået til et punkt, hvor vi må spørge ud i den brede befolkning. Måske ligger én inde med det helt rette sted, siger Gitte Frederiksen (V) som formand for voksenudvalget.

Annonce

Vi har været tæt på flere gange, men der bliver bakket ud, når de hører om formålet med lokalerne. Det gør mig lidt ked af det.

Gitte Frederiksen (V)

Udlejere lorne ved tanken

I efteråret besluttede politikerne at etablere et nyt overnatningssted til de hjemløse kombineret med et værested, som skal holde åbent om eftermiddagen, aftenen og i weekenden.

Ifølge planen skulle det åbne 1. april 2018, men her halvanden måned før den dato ser den ikke ud til at holde.

Udfordringen er for det første, at kun ganske få lejemål lever op til kommunens krav. For det andet har ejerne vist sig at være lorne ved tanken om at huse byens svageste.

- Vi har været tæt på flere gange, men der bliver bakket ud, når de hører om formålet med lokalerne. Det gør mig lidt ked af det, tilføjer Gitte Frederiksen.

Artiklen fortsætter efter annoncen fra Ugeavisen Vejle.

Skal ligge i midtbyen

Hun fortæller, at man lige nu er i dialog med en mulig udlejer, men at intet er sikkert. Kommunen har som konsekvens sat en annonce i weekendudgaven af Ugeavisen Vejle og i lørdagens Vejle Amts Folkeblad. Her er ønskerne til rammerne også listet op.

Herberget har som udgangspunkt brug for minimum 130 kvadratmeter, to toiletter med badefaciliteter, køkken, et til to opholdsrum og tre mindre værelser - eller mulighed for at etablere dem.

Placeringen skal være central og gerne i stueplan.

- Folk har spurgt mig flere gange, og optimalt set skal det maksimum ligge 200-300 meter i radius fra Rådhustorvet. Så skal det naturligvis være hyggeligt og et rart sted at være, fortæller udvalgsformanden.

Med udgangen af marts lukker det eksisterende herberg i Havnegade, som i godt et år har været genstand for en del ballade. Først blev lederen fyret, og så gik formanden på grund af et mistillidsvotum. Bestyrelsen sammensatte sig herefter på ny, hvilket skabte diskussion på de sociale medier.

Ikke plads til hovsa-løsninger

Desuden anmeldte man den tidligere leder, Bettina Sørensen, til politiet for at have taget af kassen. Sigtelsen blev senere frafaldet. Til gengæld mener hun med fagforeningen 3F at have mere end 310.000 kroner til gode i feriepenge og løn. Hun har fået opbakning i civilretten i Kolding, men sagen er ifølge avisens oplysninger endnu ikke afsluttet.

Mellem lukningen af det gamle sted og åbningen af det nye forventer Gitte Frederiksen et slip og leder i øjeblikket også efter midlertidige lokaler.

- Vi tænker langsigtet og skal finde det helt rigtige sted. Ingen hovsa-løsninger. Bliver der en overgang, så finder vi bestemt ud af det. Vi forlænger ikke aftalen med det nuværende herberg, siger hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce