Annonce
Vejle

Herberget i Havnegade må dreje nøglen om

Herberget lukker først 1. marts 2018, når det nye åbner på en endnu ukendt adresse. Arkivfoto: Mette Mørk

Kommunen trækker sin økonomiske støtte på omkring en million kroner om året og river dermed tæppet væk under det fem år gamle herberg.

Vejle: Herberget i Havnegade lukker.

Det er konsekvensen af, at kommunen i samarbejde med Vejle Krisecenter åbner et nyt ét et endnu ukendt sted i midtbyen.

Dermed trækker man også den kommunale støtte på omkring en million kroner om året, som hidtil har udgjort størstedelen af tilbuddets økonomi. Resten er kommet fra fonde, loger, puljer under for eksempel Børne- og Socialministeriet og private donationer.

- Dermed forsvinder vores grundlag. Det er der vist ingen tvivl om. Så ja, vi lukker, siger sekretær Jean Starostka.

Annonce

Jeg tror rent faktisk på, at byens hjemløse får et bedre tilbud.

 

Har åbent til 1. marts

Men det er ikke sådan, at man på adressen er kede af beslutningen. Tværtimod.

For det første kan man få lov til at holde åbent frem til 1. marts 2018, hvor det nye herberg med tilhørende værested efter planen åbner.

I mellemtiden kommer en vinter jo, og ifølge seneste optælling er 117 vejlensere hjemløse, hvoraf en del mangler varme og en seng at sove i.

- Vi har fuld opbakning til at holde åbent indtil da. Vi har et rigtig godt samarbejde med kommunen, fortæller sekretæren.

For det andet er man i bestyrelsen i det hele taget enige om, at et nyt herberg er en god idé.

Budget satte begrænsninger

Man påpeger, at man siden 2012, hvor man med tidligere byrådsmedlem Frank Rundstrøm i spidsen åbnede først på Grejsdalsvej, har klaret sig på et lille budget. Hvilket har sat sine begrænsninger.

- Vi har gjort, hvad vi kunne, men har ikke haft økonomi til at forbedre faciliteterne. Vi har heller ikke haft mulighed for at holde åbent om dagen, siger Jean Starostka.

- Jeg tror rent faktisk på, at byens hjemløse får et bedre tilbud. Mit håb er, at der bliver tilknyttet noget rådgivning i forhold til for eksempel boliganvisning og misbrugsproblemer, så det ikke kun er en seng at sove i, tilføjer han.

I Havnegade er tre pædagoger ansat og et par håndfulde af frivillige. Det er endnu uvist, om de er tænkt ind i forhold til det nye tilbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Vejle

Endnu en møgsag rammer sygehus: Lægelig direktør meddeler sin afgang samme dag, som medie afslører rod med cpr-numre

Annonce