Annonce
Vejle

Hertil og ikke længere: Vejlen stødte på grund på Holtser Hage

Vind og bølger tvang Vejlen på grund på Holtser Hage torsdag, hvor flåden sad uhjælpeligt fast. Foto: Palle Søderberg
Avisens tømmerflåde blev besejret af vind og bølger og stødte ubehjælpeligt på grund på Holtser Hage torsdag.
Annonce

Holtser Hage/Brejning: Føj for en tur ...

Avisens planer om at sejle rundt i Vejle Fjord med tømmerflåden Vejlen og skrive historier var torsdag tæt på at lide totalt skibbrud.

Det skete, da Vejlen torsdag eftermiddag - i hvad der føltes som stiv kuling - stødte på grund på Holtser Hage på vej til Brejning Havn, hvor Vejlen var blevet lovet husly et par dage.

I stedet for en sikker plads ved molen i den privatejede havn i Brejning måtte Vejlen tage til takke med en plads i sandet på det fredede sandrev mellem Brejning Havn og Andkær Vig.

Grundstødningen skete netop, da Vejlen skulle runde Holtser Hage efter at have sejlet i relativ læ langs med kysten i Andkær Vig.

Netop da skipperen - Deres udsendte - satte næsen ud mod sejlrenden for at komme forbi det yderste af revet, blæste det op, og den stærke vestenvind, der blæste med 10 meter i sekundet, var mere, end Vejlen kunne klare.

I stedet for at bevæge sig fremad blev den 500 kilo tunge flåde presset sidelæns ind mod stranden på Holtser Hage, hvor den endte med at grundstøde med bølgerne bankende ind over dørken.

Vejle set fra tømmerflåden

Tømmerflåden Vejlen er motoren bag Vejle Amts Folkeblads artikelserie om Vejle Fjord.

Tømmerflåden er bygget af elever på Syddansk Erhvervsskole.

Via den hjemmebyggede tømmerflåde besøger vi mennesker, virksomheder og steder langs fjorden i sensommeren.

Vi håber, vi kan holde historier og flåden flydende til midt i oktober.

Har du et tip til redaktionen, så kontakt journalist Palle Søderberg på paso@vafo.dk eller journalist Michelle Madsen på michm@vafo.dk.

Annonce

- Alle har prøvet det ...

Det grundstødte fartøj tiltrak sig en del opmærksomhed og en lokal lystsejler, der luftede sin hund på revet, kom forbi for at se, hvad der var sket.

- Alle, der sejler, har prøvet at sejle på grund. De, der siger andet, lyver, lød det trøstende fra den lokale sejler.

Heldigvis kom der en motorbåd fra Brejning Havn, der forsøgte at trække Vejlen fri af sandet, som Vejlens tønder efterhånden havde boret sig godt og grundigt ned i.

Redningsaktionen måtte dog opgives, da vinden og bølgerne var for skrap kost og blev ved med at skubbe motorbåden faretruende tæt på land og en ny potentiel grundstødning.

Derfor var der ikke andet for Vejles besætning at gøre end at gå fra borde og efterlade Vejle ved Holtser Hage og håbe på østenvind ...

Annonce

Tak til Rosborg-elever

Den kom med fredag morgens højvande, som næsten havde bragt Vejlen flot af sandet på Holtser Hage.

Heldigvis var en klasse fra Rosborg Gymnasium & HF også på Holtser Hage fredag morgen.

De var på overlevelsestur og hjalp med at give Vejlen det sidste skub ud på vandet og fri af stranden, så turen til Brejning Havn kunne genoptages.

Efter en lille times sejlads anløb Vejlen Brejning, hvor havneassistent Finn Klausen stod klar til at tage imod Vejlens besætning med åbne arme og gode råd.

- Det er da en flot flåde, lød det anerkendende fra Finn Klausen, der er én af omkring 10 frivillige, der skiftes til at tage tjansen som havnefoged på Brejning Havn.

Efter grundstødningen lægger Vejlen ved kaj i Brejning et par dage, mens skaderne vurderes, og besætningen får et lille pusterum oven på oplevelsen.

En gymnasie-klasse fra Rosborg på overlevelsestur trådte i karakter og hjalp Vejlen fri af grunden fredag morgen. Foto: Palle Søderberg
I sikker havn. Vejlen har fået stillet en havneplads til rådighed i Brejning Havn, hvor besætningen vil opholde sig i den kommende uge. Foto: Palle Søderberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce