Annonce
Vejle

Hess befinder sig godt i Hellerup

Hess
For tre år siden pakkede Inge og Harald Hess malerier, møbler og minder fra 45 år i den store villa ved Vejle Fjord og flyttede til København. De flyttede ind i en moderne lejlighed i Tuborg Havn, hvor de i dag bor tæt på de tre voksne børn og fire børnebørn. Her tæt på det nye hjem i Hellerup fejrer parret diamantbryllup lørdag 7. juli. Parret befinder sig godt i Hellerup, for her er ringen på en måde sluttet for Inge og Harald Hess. Det var netop i Hellerup, de mødtes som unge studerende og forelskede sig. Det var på Sundvænget i Hellerup, og adressen betyder stadig noget særligt for parret, der fortsat har familie boende her.
Annonce

Fem år i Amerika

Inge Hess studerede på Handelshøjskolen, Harald Hess læste til ingeniør, og de blev gift kort tid efter, at Harald Hess var vendt hjem fra Galathea 2-ekspeditionen. Ekespeditionen var et eventyr og en kæmpe omvæltning den unge Harald, der kom fra en beskyttet tilværelse i den velhavende Hess-familie. Inge og Harald Hess har haft et begivenhedsrigt liv, der i fem år bragte dem til Amerika, hvor det især er tiden i Santa Fe i New Mexico, der er levende i erindringen. I Santa Fe blev tvillingerne Karen og Henrik født, og familien fik venner for livet. Inge og Harald Hess har flere gange atter været på besøg i Santa Fe, der ligger i 2000 meters højde i Rocky Mountains. Da familien Hess vendte hjem til Vejle flyttede de ind i den store Hess-villa, Villa Flegborg, på Flegborg 6, hvor de også boede i de første år af deres ægteskab. Villaen er opført af den navnkundige jernstøber og fabrikant C.M. Hess, der er Haralds bedstefar, og han er selv født i huset ligesom Inge og Harald Hess' ældste søn, Jørgen.
Annonce

Villa ved fjorden

Parret byggede huset ved fjorden på den 4.000 kvm. store grund, der var udskilt fra Harald Hess' forældres sommerhus som en gave. Det var Haralds skolekammerat, arkitekt N.E. Steensen, der tegnede det funktionelle hus lige efter parrets ønsker. Harald Hess blev teknisk direktør i familiefirmaet. Men i 1967 stod det klart, at Hess-fabrikkens æra i Vejle var endegyldigt forbi. Han fik ansættelse hos edb-firmaet JDC i Vejle, hvor han begyndte som programmør, blev systemspecialist og intern underviser samt underviser på Vejle Handelsskole. Inge Hess var hjemmegående, mens børnene var små, og siden blev hun vikar på Vejles skoler og virkede især på Nyboesgades Skole og Mølholm Skole og underviste i alt fra sprog til husgerning. Inge Hess er en dygtig cellist og spillede i en årrække i Vejle Symfoniorkester og Vejle Barokorkester. Hun var formand for for symforniorkestret og nodearkivar og dermed ansvarlig for den tidskrævende arbejde med at skaffe noder til alle orkestrets medlemmer. Inge Hess savner at være en del af orkestrets fællesskab og har i stedet for selv at spille med nu taget rollen som publikum ved symfoniorkestrets koncert. Inge og Harald Hess har fortsat mange venner i Vejle, og de holder af at være på besøg i byen, hvor familien har historiske rødder.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Børkop For abonnenter

DSB har sløjfet morgentoget: Så nu må Sander en time tidligere op - eller fryse 40 minutter uden for skoledøren

Annonce