Annonce
Navne

Hess er for altid knyttet til Vejle

Harald Hess forlod Vejle i 2009 og flyttede til Hellerup, hvor han bor tæt på børn og børnebørn. Privatfoto

Harald Hess, barnebarn af Vejles berømte jernstøber C.M. Hess, fylder 90 år lørdag 27. januar.

Vejle er ikke længere hverdagens base for Harald Hess, men fjordbyen bor i hans hjerte, og han følger levende med i dens udvikling fra sit hjem i Hellerup.

I 2009 valgte han sammen med sin ægtefælle Inge at flytte fra villaen på Hessvej i Bredballe til Hellerup for at komme tæt på de tre børn og fire børnebørn, men interessen for barndomsbyen, hvor han har boet en stor del af sit liv, er usvækket. Lørdag 27. januar fylder han 90 år.

Harald Hess er barnebarn af den initiativrige jernstøber og fabrikant C.M. Hess, der skabte en af Vejles store arbejdspladser, jernstøberiet i Vejles centrum. Hess betyder og fylder meget i Vejles historie, og Harald Hess er den, der kender historien bedst. Han formidler den gerne, selv om han ikke kan huske sin berømte bedstefar.

Som civilingeniør har Harald Hess selv arbejdet i familiefirmaet i to omgange, senest fra 1960 , da han og familien efter fem år i USA vendte hjem til Vejle. Her blev han teknisk direktør i firmaet, der forlængst havde haft sin storhedstid. I 1967 stod det klart, at Hess-fabrikkens æra i Vejle var forbi.

Beleven og vidende

Siden fik Harald Hess ansættelse i it-branchen hos JDC Data, og med flair og interesse for den nye teknik gjorde han karriere her, indtil han i 1997 gik på pension.

Harald Hess er indbegrebet af en klassisk gentleman med gammeldags dyder som belevenhed. Han er vidende og vittig, for han har en veludviklet humoristisk sans. Han har ofte selv sagt, at han har haft et eventyrligt liv sammen med Inge. De blev gift i 1952, var hinandens kærlige støtter og bedste venner, delte interesser, sorger og glæder til hendes død i 2014.

Som værnepligtig deltog han i årene 1950-1952 i Galathea Ekspeditionen, den danske dybhavs-ekspedition jorden rundt. Sammen med de fem år som ansat hos General Motors, General Electric og Eberline Instrument i Santa Fe i New Mexico er det uforglemmeligt.

Trods savnet af Inge har Harald Hess en god hverdag i hjemmet i Hellerup med god hjælp fra hjemmeplejen og tæt på de tre børn Jørgen, Karen og Henrik og børnebørnene.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Live valgdebat: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: VB vinder 3-1 efter straffesparkskonkurrence

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Navne

Lena har været 40 år ved kommunen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

GAMLE DAGE

En vaskeægte iværksætter: Manden, der satte Vejle på søkortet, havde et heftigt og lidenskabeligt temperament

Annonce