Annonce
Navne

Hess er for altid knyttet til Vejle

Harald Hess forlod Vejle i 2009 og flyttede til Hellerup, hvor han bor tæt på børn og børnebørn. Privatfoto

Harald Hess, barnebarn af Vejles berømte jernstøber C.M. Hess, fylder 90 år lørdag 27. januar.

Vejle er ikke længere hverdagens base for Harald Hess, men fjordbyen bor i hans hjerte, og han følger levende med i dens udvikling fra sit hjem i Hellerup.

I 2009 valgte han sammen med sin ægtefælle Inge at flytte fra villaen på Hessvej i Bredballe til Hellerup for at komme tæt på de tre børn og fire børnebørn, men interessen for barndomsbyen, hvor han har boet en stor del af sit liv, er usvækket. Lørdag 27. januar fylder han 90 år.

Harald Hess er barnebarn af den initiativrige jernstøber og fabrikant C.M. Hess, der skabte en af Vejles store arbejdspladser, jernstøberiet i Vejles centrum. Hess betyder og fylder meget i Vejles historie, og Harald Hess er den, der kender historien bedst. Han formidler den gerne, selv om han ikke kan huske sin berømte bedstefar.

Som civilingeniør har Harald Hess selv arbejdet i familiefirmaet i to omgange, senest fra 1960 , da han og familien efter fem år i USA vendte hjem til Vejle. Her blev han teknisk direktør i firmaet, der forlængst havde haft sin storhedstid. I 1967 stod det klart, at Hess-fabrikkens æra i Vejle var forbi.

Annonce

Beleven og vidende

Siden fik Harald Hess ansættelse i it-branchen hos JDC Data, og med flair og interesse for den nye teknik gjorde han karriere her, indtil han i 1997 gik på pension.

Harald Hess er indbegrebet af en klassisk gentleman med gammeldags dyder som belevenhed. Han er vidende og vittig, for han har en veludviklet humoristisk sans. Han har ofte selv sagt, at han har haft et eventyrligt liv sammen med Inge. De blev gift i 1952, var hinandens kærlige støtter og bedste venner, delte interesser, sorger og glæder til hendes død i 2014.

Som værnepligtig deltog han i årene 1950-1952 i Galathea Ekspeditionen, den danske dybhavs-ekspedition jorden rundt. Sammen med de fem år som ansat hos General Motors, General Electric og Eberline Instrument i Santa Fe i New Mexico er det uforglemmeligt.

Trods savnet af Inge har Harald Hess en god hverdag i hjemmet i Hellerup med god hjælp fra hjemmeplejen og tæt på de tre børn Jørgen, Karen og Henrik og børnebørnene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Børkop For abonnenter

DSB har sløjfet morgentoget: Så nu må Sander en time tidligere op - eller fryse 40 minutter uden for skoledøren

Annonce