Annonce
Vejle

Hidsig debat: Byråd delt midt over i sag om flygtningebørn

Onsdagens byrådsmøde blev gennemført som et virtuelt møde - derfor måtte den radikale Torben Elsig-Pedersen og alle andre argumentere via en netforbindelse. Foto: Kaare Johansen
Radikale, SF og Socialdemokratiet var klar til at sende brev til statsministeren - men et lille flertal sagde nej til det landspolitiske signal.
Annonce

Vejle: Vejle tager naturligvis imod de flygtningebørn, Vejle skal, hvis et flertal i Folketinget beslutter, at Danmark skal modtage uledsagede børn fra flygtningelejrene i Grækenland. Men det er landspolitikernes afgørelse.

Sådan lød hovedargumentet, da et snævert flertal onsdag afviste et forslag fra Vejle Byråds radikale byrådsmedlem, Torben Elsig-Pedersen.

Han ønskede, at byrådet skulle henvende sig til regeringen og fortælle, at "Vejle stiller sig til rådighed, såfremt Folketinget beslutter, at Danmark skal modtage uledsagede flygtningebørn fra flygtningelejrene i Grækenland" - som der stod i hans forslag.

Selvom beslutningen ligger i Folketinget, mente Torben Elsig Pedersen, at Vejle som landets femtestørste kommune kunne sende et vigtigt signal - på linje med de henvendelser, der er sendt fra Københavns og Sønderborg kommuner:

- For mig at se handler det ikke om flygtningepolitik, men om at række en hjælpende hånd og sikre børn en fremtid, argumenterede Torben Elsig-Pedersen.


Jeg er forvirret. De radikale mener, at vi skal sende et brev, som fortæller regeringen, at vi er klar til at gøre det, vi i forvejen er forpligtet til.

Christoffer Melson, gruppeformand for Venstre


Han blev bakket op af den socialdemokratiske gruppeformand, Martin Sikær, der med sine 10 gruppefæller i ryggen var klar til at sende det ønskede signal til Folketinget - akkurat som SF.

Annonce

DF: Bekvemmelighedsflygtninge

Men flertallet sagde nej - mest tydeligt Dansk Folkepartis gruppe anført af gruppeformand Kenneth Fredslund Pedersen:

- Regeringen har jo sagt nej, og vi har ingen som helst interesse i at påvirke den i modsat retning, lød det fra DF'eren - der senere i debatten brugte ordet bekvemmelighedsflygtninge om flygtningene på de græske øer.

Den bemærkning fik SF's gruppeformand Lone Myrhøj til at reagere:

- Det er direkte uforskammet at bruge den slags ord. Sæt dig ind i sagen!

De to fløje kunne ikke overbevise hinanden. I sidste ende blev forslaget fra Torben Elsig-Pedersen afvist med stemmerne 16:15. Den radikale politiker fik opbakning fra Socialdemokratiet og SF, mens byrådets øvrige partier ikke ønskede at sende et landspolitisk signal til Folketinget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce