Annonce
Mad og drikke

Hindbærsnitte

Hindbærsnitter. Foto: Skovdalnordic.com
Annonce

Den sidste klassiske kage i denne omgang er hindbærsnitten. Hvis du lige hurtigt mikser en hjemmelavet hindbærmarmelade sammen, så er det tæt på, at englene synger.

Ifølge madhistoriker Bi Skaarup blev hindbærsnitten opfundet i 1700-tallet. Oprindeligt bestod den af mange lag.

Anna Anchers mor ejede Brøndums Hotel i Skagen, hvor hindbærsnitten blev serveret for blandt andre H.C. Andersen. Det hed sig, at Anna Anchers mor var ekspert i denne kage.

Mørdej:

200 g smør

300 g hvedemel

100 g sukker

1 æg

Syltetøj:

300 g frosne hindbær

100 g sukker

1 tsk. rød melatin

Glasur:

150 g flormelis

2-3 spsk. kogende vand

Krymmel

Smuldr smørret i melet.

Tilsæt sukker og saml dejen med æg hurtigt, til den er glat.

Læg dejen på køl i en halv time.

Kog hindbærrene langsomt op med sukker og drys med rød melatin.

Lad den afkøle.

Del dejen i to. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til 20 x 40 centimeter.

Skær dejen til, så det danner en firkant, og del den på langs. Bag i ovnen ved 200 grader i cirka 11 minutter.

Bag anden omgang bagefter.

Tag bundene ud. Så snart det er muligt, smøres syltetøjet på den ene. Og den anden lægges ovenpå.

Bland en tyk glasur og smør på toppen af kagen. Drys med krymmel.

Skær hindbærsnitterne ud, mens kagerne stadig er lune. Så er det nemmere at undgå, at de knækker.

Hindbærsnitter. Foto: Skovdalnordic.com
Hindbærsnitter. Foto: Skovdalnordic.com
Hindbærsnitter. Foto: Skovdalnordic.com
Hindbærsnitter. Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce