Annonce
Kultur

Hiphop-trio fra Rask Mølle kan gå i fodsporene på The Minds of 99 og Marie Key: - Alt er gået utroligt stærkt

Hiphop-trioen Frisk Luft fra Rask Mølle er udtaget til Karrierekanonen, der er en ombejlet konkurrence og et talentudviklingsforløb for danske musiktalenter. Foto: Frisk Luft/Facebook
Hiphop-gruppen "Frisk Luft", der består af tre 22-årige musikglade drenge fra Rask Mølle, er blevet udtaget til Danmarks Radio og Bandakademiets "Karrierekanonen", der tidligere er blevet vundet af blandt andre The Minds of 99, Marie Key og Magtens Korridorer.
Annonce

Rask Mølle: Det er ikke just hver dag, at unge musikere fra Rask Mølle har chancen for at efterfølge veletablerede danske kunstnere som The Minds of 99, Marie Key og Magtens Korridorer.

Sådan en chance er dog nu opstået for talentfulde Oliver Colin Murphy, Emil Bjørn Buur Andersen og Martin Stoltenberg Jensen – alle 22 år – der sammen udgør hiphop-trioen "Frisk Luft".

Gruppen er nemlig blevet udtaget til Danmarks Radio og Bandakademiets "Karrierekanonen", som er et talentudviklingsforløb og en konkurrence for nye, danske musiktalenter.

En udtagelse, der har givet Rask Mølle-drengene mod på meget mere musik.

- Vi er superglade. Det er en kæmpe motivationsfaktor, og det har virkelig givet os blod på tanden til at fortsætte med vores musik, siger forsanger Oliver Colin Murphy.

Vores musik er af genren urban hiphop. Det er energisk, opløftende og indeholder ordspil og punch-lines. For os handler det hele om live-showet. Man skal kunne gå fra vores koncerter med en god oplevelse.

- Oliver Colin Murphy, forsanger, Frisk Luft

Annonce

Udvalgt blandt 4005 nye sange

Hvert år modtager Karrierekanonen splinternyt musik fra tusindvis af ambitiøse danske musikere - og i år var ingen undtagelse.

Hele 1560 artister havde tilsammen indsendt 4005 sange med drømmen om at blive en af fagjuryens 10 udvalgte, som 6. marts skal optræde i DR Koncerthuset til Karrierekanonens semifinale.

Blandt sangene var Frisk Lufts hiphop-nummer "Lemonade", som Rask Mølle-drengene skrev for godt ni måneder siden.

En sang, der falder meget godt i tråd med den musik, Oliver Colin Murphy, Emil Bjørn Buur Andersen og Martin Stoltenberg Jensen vil gøre karriere på.

- Vores musik er af genren urban hiphop. Det er energisk, opløftende og indeholder ordspil og punch-lines. For os handler det hele om live-showet. Man skal kunne gå fra vores koncerter med en god oplevelse, siger Oliver Colin Murphy, der har lavet musik med de to øvrige Frisk Luft-medlemmer i fire år.

Annonce

Coachingforløb og tro på endelig sejr

Frisk Luft - der tidligere gik under navnet 808LoveBoys - vil nu sammen med de ni andre udvalgte artister gennemgå et sparringsforløb hos Bandakademiet.

Et forløb, der blandt andet består af sceneoptræden, kommunikation og sangskrivning.

- Det hele er gået utroligt stærkt. I fredags spillede vi koncert på Lolland, og nu er det bare i øvelokalet, inden det går løs med semifinalen i København, siger Oliver Colin Murphy.

Og der er ingen grund til at tro, at semifinalen bliver endestationen.

Fem finalister bliver nemlig udvalgt ved koncerten 6. marts, hvorefter de to endelige vindere bliver kåret efter deltagernes finalekoncerter på Spot Festival i Aarhus 1. maj.

- Jeg tror helt sikkert, vi har en chance for at blive en af vinderne. Det skal man tro på, siger den 22-årige forsanger.

Frisk Luft udgav 8. januar debutalbummet "Luftfrisker".

Karrierekanonen

Karrierekanonen er et talentprojekt arrangeret af Danmarks Radio i samarbejde med Bandakademiet. Hvert år udvælger en jury 10 navne med et særligt talent, som har indsendt musik til Karrierekanonen.

Projektet har eksisteret siden 2002 og har siden begyndelsen forsøgt at fremme ny dansk musik. Mange navne har siden været i Karrierekanonen - heriblandt Benal, Magtens Korridorer, The Minds of 99, Rasmus Nøhr, Marie Key og Tue West.

Som semifinalist kommer Frisk Luft til at deltage i Karrierekanonens live-semifinale, der holdes 6. marts i DR Koncerthuset.

Indtil da vil Rask Mølle-trioen blandt andet modtage karriereudviklende sparring om sceneoptræden og sangskrivning på linje med de andre semifinalister.

Fra semifinalen vil der gå fem artister videre til finalen, der holdes på Spot Festival i Aarhus 1. maj.

Her vil to endelige vindere blive kåret. De får et skræddersyet talentudviklingsforløb hos Bandakademiet samt efterfølgende koncerter og spillejob arrangeret af DR Koncerthuset, Spot Festivalen og Smukfest. Samtidig følges deres udvikling tæt på DR's platforme.

Kilde: Danmarks Radio

Rask Mølle-trioen har dannet gruppe i fire år. De gik tidligere under navnet 808LoveBoys, men valgte for et år siden at ændre navn, da de begyndte at tage musikkarrieren mere seriøst. Foto: Frisk Luft/Facebook
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Vejle Boldklub For abonnenter

VB tog point mod FCK, men en anden ting er næsten vigtigere

Annonce