Annonce
Jelling

Historie-app er nomineret til pris

HistorieLabs Otur app blevet indstillet til Historiske Dages Fornyelsespris sammen med i alt fire andre nytænkende formidlingsinitiativer. Vinderen offentliggøres 10. marts. Privatfoto.

Under overskriften "Hvor kommer den nytænkende historieformidling fra", er en historie-app fra Jelling blevet indstillet til Historiske Dages Fornyelsespris sammen med i alt fire andre nytænkende formidlingsinitiativer.

Jelling: Der er et stigende fokus på historieformidling i Danmark, og det afspejles også i antallet af indstillinger til Fornyelsesprisen, der i år har været rekordhøjt. Historiske Dage har valgt at nominere fem projekter og et af dem er HistorieLab, som er udviklet af Nationalt Videncenter for Historie- og Kulturarvsformidling i Jelling.

Historiske Dages Fornyelsespris fremhæver og præmierer nye, overraskende og anderledes måder at formidle historien på, så den bliver tilgængelig for flere mennesker.

Historiske Dages begrundelsen for nominering af Otur-app'en er, at det er en lokalhistorisk app, som gør det sjovt, vedkommende og underholdende at udforske lokalområdet og dets historie - og udfordre andre på deres viden.

Derudover er indhold og opgaveruter brugergenererede, og app'en er offentligt tilgængelig og gratis, så den kan anvendes af alle i både undervisning, formidling og fritid.

Otur er udviklet i samarbejde med firmaet ActVisual, og der var pr. 1. februar 2018 oprettet over 150 ruter fordelt i det meste af landet.

Vinderen offentliggøres lørdag 10. marts klokken 14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Farvel til et stykke dansk industrihistorie: Kommunens største virksomhed skifter navnet ud efter 140 år

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];