Annonce
FC Fredericia

Historien gør ondt: Et selvmål kostede FC pladsen i pokalfinalen

Øjeblikket, hvor Oliver Fredsted scorer selvmål, blev foreviget af Henning Bagger. Selv havde backen ikke ret godt styr på, hvad der foregik. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
I 2018 blev FC Fredericia slået ud af pokalturneringen i semifinalen, da Silkeborg vandt en tæt kamp med 1-0. Nu jagter FC ny pokalsucces og i første omgang en plads i kvartfinalen.

Fredericia: Det skete pludseligt.

Et hjørnespark sendt med høj fart og et voldsomt dyk ind i straffesparksfeltet, en smule tummel i en klump af spillere, og et net der blafrede. Efter 50 minutter kom Silkeborg foran, da klubben i 2018 gæstede Monjasa Park i pokalsemifinalen. En føring, der holdt kampen ud, så hovedparten af de knap 4000 tilskuere måtte gå slukørede hjem.

- Jeg husker ikke ret meget andet, end at Christian Sørensen skubber mig, jeg får bolden i hovedet, og så jubler Silkeborg. Hvad der lige præcis foregik, havde jeg ikke forstået, siger backen Oliver Fredsted.

Han spiller ikke længere for FC Fredericia, men han var den uheldige mand, der fik hovedet på hjørnesparksbolden og headede den i eget net.

- Finalen havde været den største kamp i klubbens historie - og måske også i min. Så det havde selvfølgelig været fedt at komme videre. Men det er ikke noget, jeg ligger søvnløs over den dag i dag, siger Oliver Fredsted.

Annonce
Den store magi kom, da vi slog AaB ud. Der gik alt op i en højere enhed, men desværre ramte vi den ikke helt mod Silkeborg.

Oliver Fredsted, tidligere FC Fredericia-spiller

En tung vægt

FC Fredericias nuværende anfører Christian Ege Nielsen husker også kampen tydeligt. Men ikke for noget særligt godt.

- Det var en kamp, som fes lidt ud. Optakten havde været fantastisk, og der var en store interesse. Men på banen levede ingen af klubberne op til hypen, og vi leverede som hold ikke det, der i tidligere pokalkampe havde bragt os videre, siger anføreren.

- Jeg tror, at begivenhedens størrelse kom til at indvirke på både os og Silkeborg. Der var meget på spil, og den vægt lå på vores skuldre, siger Christian Ege Nielsen.

Han husker også situationen, der førte til Silkeborgs enlige scoring. Spørgsmålet er, om han kan tilgive Oliver Fredsted for det.

- Det var faktisk ikke så meget ham, der fik røg efter kampen. Det var Christian Sørensen, som skubbede ham i ryggen og fik ham sendt ind i bolden, husker Christian Ege Nielsen og griner.

Selvfølgelig er han ærgerlig over, at klubben var så nær ved og ikke helt kom over stregen.

- Måske vil jeg tænke tilbage på det, når min karriere er forbi, hvis jeg ikke opnår noget, der er større. Men det er umuligt at vide lige nu, siger han.

- Det, man mest ærgrede sig over, var at se finalen kort efter. Den stemning og den kulisse ville jeg virkelig gerne have oplevet, og man sad med en bitter smag i munden, forklarer Christian Ege Nielsen.

Folk husker Fredsted

Pokallodtrækningen udviklede sig ellers gunstigt for FC Fredericia i semifinalen efter en svær kampagne. Esbjerg var blevet sendt ud med 4-0 i første runde, siden fik RKG prygl og tabte 8-1 til FC Fredericia. AGF, HB Køge og AaB faldt også alle for FC Fredericia. Lodtrækningen til semifinalen blev foretaget af FC Midtjyllands Jakob Poulsen på direkte tv, efter at han og klubben havde sendt Hobro ud i pokalmørket.

Midtbanespilleren var noget stram i betrækket, da han fik parret Brøndby med FC Midtjylland, mens de to svage hold, FC Fredericia og Silkeborg blev trukket sammen.

- Jeg kan godt huske hans ansigtsudtryk, siger Christian Ege Nielsen og griner.

- Jeg tænkte: Den der kan vi sgu godt vinde. Og det var med den tro, at vi gik ind til kampen, siger Christian Ege Nielsen.

Oliver Fredsted ærgrer sig over, at pokalsemifinalen blev en lidt sløj kamp foran 3900 tilskuere på Monjasa Park.

- Den store magi kom, da vi slog AaB ud. Der gik alt op i en højere enhed, men desværre ramte vi den ikke helt mod Silkeborg, siger han.

Fredag aften er der mulighed for revanche for FC Fredericia. Her kommer Silkeborg til Monjasa Park i ottendedelsfinalen. Kampen spilles klokken 18.30.

FC Fredericias anfører Christian Ege Nielsen i luftduel mod Magnus Mattsson i semifinalen. Han er længe videre fra skuffelsen, men ville gerne have oplevet finalen mod Brøndby. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

Annonce