Annonce
Danmark

Historieskrivning i Vejle: Andy fik den allerførste Moderna-vaccine

- En, to, tre, talte sygeplejerske Camilla Villsen ned, inden kanylen forsvandt ind i huden. Foto: Mette Mørk
Andy Puggaard Thomsen tog imod det allerførste stik med den nye vaccine. Han er lige nu i behandling for sin kræftsygdom på Vejle Sygehus.

Coronavaccine: Vejles splinternye vaccinationscenter dannede torsdag ved middagstid ramme om noget af et presseopbud, da den første borger i Danmark fik vaccinen fra Moderna mod coronavirus. Hidtil har alle nyvaccinerede fået vaccinen fra Pfizer/Biontech.

Forleden ankom den nye vaccine til Odense, og alle 4800 styk blev kørt til Vejle - og den første altså taget i brug klokken 12.

75-årige Andy Puggaard Thomsen fra Gørding mellem Kolding og Esbjerg lagde arm til det første stik, som blev givet af sygeplejerske Camilla Villsen.

Hun blev assisteret af sygeplejerske Anette Kring, som gjorde sprøjten klar til brug. Hun fortalte, at Moderna-vaccinen modsat den anden vaccine ikke skal blandes op, men er klar til brug. Sådanne erfaringer skal Sygehus Lillebælt samle sammen og gøre rede for, inden vaccinen spredes ud til andre vaccinationscentre.

- En, to, tre, talte Camilla Villsen ned, inden kanylen forsvandt ind i Andys hud og forhåbentlig gør pensionistens hverdag noget nemmere.

Camilla Villsen (th.) gav vaccinen, og Anette Kring gjorde sprøjten klar. Det var også en stor dag for de to sygeplejersker, som efterfølgende tog en selfie som minde. Foto: Mette Mørk

Det var i hvert fald hans eget håb. Det fortalte han bagefter for rullende kameraer.

Andy Puggaard Thomsen er lige nu i behandling for sin kræftsygdom på kræftafdelingen på Vejle Sygehus. Han er dermed i særlig risiko for at udvikle et alvorlig sygdomsforløb, hvis han bliver smittet med covid-19.


Jeg tror, at jeg skal ud at cykle ... og måske have mig en lur.

Andy Puggaard Thomsen, pensionist


Som alle de cirka 250 andre, der i løbet af torsdagen blev stukket med Moderna-vaccinen i Vejle, skal han have anden dosis om 28 dage.

- Jeg har det godt. Jeg mærkede ingenting, sagde Andy Puggaard Thomsen efter stikket.

Han blev spurgt for bare to dage siden, om han ville være den første dansker til at tage imod Moderna-vaccinen. Han sagde ja uden betænkeligheder. Han håber lidt, at han kan være med til at overbevise andre, skeptikere, om at de skal tage imod den.

Selv glæder han sig mest til at kunne rejse sydpå sammen med sin hustru igen - og at tage hende med på restaurant. Men denne eftermiddag ville han bruge på noget mere jordnært.

- Jeg tror, at jeg skal ud at cykle ... og måske have mig en lur, fortalte han.

Sygehus Lillebælt har fået en henvendelse fra Medicinsk Museion i København, der nu får den sprøjte, der indeholdt den Moderna-dosis, som Andy Puggaard Thomsen fik indsprøjtet. Foto: Mette Mørk
Sundhedsmyndighederne har meldt ud, at der i uge 4 kommer yderligere 6000 Moderna-doser til landet - ugen efter 16.000 doser og i uge 7 hele 48.000 doser. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Se Danmark: Store klippedag

Annonce