Annonce
Fredericia

Historisk - 14 lister klar til kamp om krydserne

Stemmesedlen i 2017 bød på 12 partier og lister. I 2021 bliver der 14 bogstaver og mange navne at sætte kryds ved. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Tirsdag udløb fristen for at stille kandidater til kommunalvalget 16. november. Kommunen har modtaget ikke færre end 14 kandidatlister med navne. Kommunen må ikke offentliggøre navne på listerne før den 4. oktober. Flere er ubekendte.

Fredericia: Der kommer til at stå 14 bogstaver på stemmesedlen, når kommunalvalget sættes i gang 16. november. Det er flere end nogensinde ved et kommunalvalg i Fredericia.

I forhold til sidste valg i 2017 er der to bogstaver ekstra, og så langt stemmesedlerne er digitaliseret tilbage, er der ikke lister, der har været længere end i år.

Ud over at oplyse antallet kan kommunen ikke oplyse de enkelte listers navne, før den 4. oktober. Det er den frist, lister og partier har til at meddele valgforbund.

Annonce

Der var frist for at melde kandidatlister ind tirsdag. Da fristen var udløbet, lå der 14 lister på specialkonsulent Tine Gellerts bord.

De fem partier i byrådet har alle afleveret kandidatlister, hvor Socialdemokratiets liste er den længste med 22 navne.

Dertil kommer partierne udenfor byrådssalen - SF, Det Konservative Folkeparti, Kristendemokraterne, Alternativet og Liberal Alliance.

Nået i 11. time

Liberal Alliance nåede i 11. time at aflevere deres kandidatliste. Partiet afviklede opstillingsmøde mandag aften og valgte her spidskandidat - den tidligere formand for Nye Borgerlige, Poul Rand.

Oven i partierne kommer en række lister, hvor af Borgerligt Fællesskab udgør den ene.

Dermed er der 11 navne klar til stemmesedlen, hvilket giver plads til tre ubekendte.

Indtil videre er det åbent, hvem de øvrige lister er, da det ikke må oplyses før den 4. oktober.

Det har endnu ikke været muligt at få oplyst, om den tidligere spidskandidat for Alternativet Søren Haastrup stiller op på sin egen liste, men det er muligt.

Veganerpartiet har tidligere gjort sig klar til kamp, men er ifølge Fredericia Dagblads oplysninger ude.

Det samme gælder Stram Kurs.

I 2017 var der alene en enkelt borgerliste på stemmesedlen. Det var Miljø- og velfærdslisten som ikke opnåede valg. Listen fik blot 84 stemmer.

Det siger reglerne

Paragraf 43 i valgloven siger:

stik 1. De godkendte kandidatlister, herunder samtlige kandidaters navne, samt oplysning om anmeldte listeforbund og valgforbund til kommunalbestyrelsesvalg og regionsrådsvalg bekendtgøres af kommunalbestyrelsen. Bekendtgørelse sker på kommunens hjemmeside og ved opslag de steder i kommunen, hvor enhver vælger kan brevstemme, jf. § 59, når fristen for anmeldelse af liste- og valgforbund er udløbet.

Stk. 3. Kandidatlisterne, herunder oplysninger om de enkelte kandidater og kandidatlisternes opstillingsform, jf. §§ 23-25, deres anmodning om bogstavbetegnelse, jf. § 34, og deres anmeldelse af liste- og valgforbund, jf. §§ 37 og 38, må ikke gøres offentligt tilgængelige, før bekendtgørelsen efter stk. 1 af de godkendte kandidatlister har fundet sted.


Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce