Annonce
Leder

Historisk er for lille et ord

Millioner af udenlandske overnatninger i 40.000 danske sommerhuse vil koste milliarder af kroner i omsætning og trække spor ud i andre brancher.

Det var vildt, da regeringen lukkede skoler og bad os arbejde hjemmefra og aflyse store begivenheder. Det blev historisk, da Folketinget gav sundhedsministeren beføjelser til at krænke Grundlovens frihedsrettigheder.

Da Mette Frederiksen lukkede Danmarks grænser, slog ord ikke længere til. Hvad skal man kalde noget nær undtagelsestilstand i fredstid? Og hvilke ord bruger vi, hvis det næste bliver udgangsforbud?

Selv om danskernes opbakning bag regeringens corona-iniativer har været prisværdig, begynder man at høre de første kritiske spørgsmål. Ikke mindst fordi Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, siger, at han ikke har anbefalet regeringen at lukke Danmark, da der ikke er dokumentation for, at det virker.

Og ja, vi skal bestemt være kritiske, men vi skal også respektere, at alt i sidste ende er en politisk afvejning af for og imod, og at Mette Frederiksen og hendes regering asfalterer, mens den kører, fordi der ingen veje findes i coronaland.

Ingen har været der før. Først når virus lægger sig, ved vi, om vi kørte den rigtige vej.

Hvad vi derimod ved, er, at grænselukningen og de andre initiativer vil udløse en økonomisk krise af dimensioner, der påvirker vores velfærdssamfund. Ikke bare i de oplagte brancher som flyselskaber, lufthavne, hoteller og restauranter, men i hele det danske erhvervsliv.

Millioner af udenlandske overnatninger i 40.000 danske sommerhuse vil koste milliarder af kroner i omsætning og trække spor ud i andre brancher. Det er, desværre, næppe forkert at antage, at et femcifret antal danskere vil blive fyret, og at hundreder af konkurser er på vej.

Derfor skal regeringen også ophæve restriktionerne, så snart det skønnes forsvarligt. Indtil det sker, har vi som borgere blot at følge anvisningerne og i øvrigt glæde os over det samfundssind, som tusinder af frivillige udviser ved at hjælpe de ramte. Og over, at det ser ud til, at corona har toppet i Kina og Sydkorea. Der kommer en lysere tid efter denne.

Peter Orry.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Golfsæsonen indledt med hole-in-one

Annonce