Annonce
Give

Historisk præstation: Give Fremad er i jyllandsserien

Nikolaj "Frelle" Fejrskov nettede til 1-0 på oplæg fra Martin Østergaard allerede efter 35 sekunder - og dermed var Give godt på vej på motorvejen til jyllandsserien. Foto: Jim Hoff
Med en vaskeægte mandfolkepræstation som platform besejrede Give rækkens nr. 2 Bramming på udebane med 2-1, og dermed rykker Give for første gang i klubbens historie op i jyllandsserien.

GIVE: Jan D. Rasmussen, Marinus Kristensen, Mathias Nørtoft, Kasper Larsen, Jonas Schütt Hansen, Peter Christensen, Martin Østergaard, Nikolaj Knudsen, Victor Andersen, Nikolaj Fejrskov, Magnus Bitsch, Mads Birk, Thomas Moise, Roar Johannesen, Brian Sølund, Kristian Rasmussen og Svend Aage Bach.

Bemærk venligst ovenstående navne, for disse 17 herrer skabte lørdag eftermiddag fodboldhistorie på Bramming Stadion, da Give Fremads serie 1-mandskab efter en vaskeægte mandfolkepræstation satte rækkens nr. 2 totalt til vægs i langt overvejende de fleste perioder af kampen og vandt med 2-1.

Dermed kan Give Fremad for første gang nogensinde i historie skrive jyllandsseriehold på klub cv'et, og det kan de, både fordi Give selv vandt dagens topopgør, og fordi at Ribe, nr. 3 i rækken, spillede uafgjort i Ikast.

Annonce

Dermed er Give med to runder tilbage 7 points foran Bramming på 2. pladsen og 8 foran Ribe på 3. pladsen, hvilket sort på hvidt sender Give direkte op i jyllandsserien i sæsonen 2021.

En klasse over Bramming

Give viste i dagens kamp, hvorfor holdet er en fuldt fortjent oprykker. Holdet gik frisk til opgaven med højt pres på en svær udebane mod et fysisk stærkt hjemmehold. Ikke noget med at fedte en "billig" 0-0 hjem her - det var ud over stepperne bedst symboliseret ved de tre maratonløbere og hvirvelvinde i frontkæden Magnus Bitsch, Victor Andersen og Nikolaj Fejrskov.

Victor Andersen har torpederet Give foran 2-0 med en flot halvflugter, og det fejres med en flyvetur ud til de mange Givetilskuere, der på dagen havde taget turen til Bramming. Foto: Jim Hoff

De løb tilsammen vel noget der ligner 36 kilometer i 1. halvleg, og her taler vi både dybdeløb, lange sprints på tværs af banen og intense presløb - og lange seje returløb. Det betød, at et tamt og modløst spillende hjemmehold slet ikke kunne få gang i spillet, og lad os bare konstatere, at der var klasseforskel på de to hold i hvert fald i kampens første 35 minutter.

Give pressede/spillede sig frem til 3-4 oplagte scoringsmuligheder og med mere skarphed og snuhed i netop afslutningsfasen, havde Give ført med 2-3 kasser ved pausen.

Annonce

Give havde taget keeper med

I anden halvleg vågnede Bramming endelig op til dåd og fik spillet deres primære kompetencer, nemlig det fysiske aspekt og en mindre sværm af dødbolde, meget bedre ud.

Heldigvis for Give havde knivskarpe Victor Andersen med et brag af en opportunistisk halvflugter fra 18 meter torpederet Give foran 2-0 i det 54. minut, og det gav ro i Give defensiven, der både klogt og dygtigt parerede de bolde, som Bramming tæppebombede lidt fantasiløst ind i straffesparksfeltet.

Hovedarkitekten bag Gives oprykning, Givetræner Brian Sølund, knytter næven i glæde og tilfredshed over 2-1 sejren - og så skal man så ind og vente på resultatet fra Ikast - Ribe. Foto: Jim Hoff

Og var der endelig fare på færde, var en sikker Jan Rasmussen i målet 100 procent klar og pillede både friløbere, langskud og hovedstød med den største selvfølgelighed.

Bramming fik reduceret på en flot helflugter i det 65. minut, men selvom hjemmeholdet satsede hele butikken de sidste 10 minutter, kom der ikke noget specielt farligt ud af anstrengelserne.

Annonce

Startede som nedrykningsfavoritter

En fortjent 2-1 sejr, omend alt for lille, var i hus, og så måtte Givespillerne pænt vente på resultatet fra Ikast FC-Ribe, der først tikkede ind små halvlanden time efter slutfløjtet i Bramming.

Her første Ribe 1-0 ind i overtiden, mens så udlignede Ikast i det 92. minut - og så var Give i Jyllandsserien.

Det blev naturligvis fejret med en del produkter fra et københavnsk ølfirma tilsat "skønsang" og massejubel. Om klubhuset i Bramming står der endnu i sin oprindelige udgave er nok tvivlsomt; til gengæld er det mere end sikkert at bylivet i Give lørdag nat var præget af en flok glade fodboldspillere, der fuldt fortjent var ude ar fejre, at de denne lørdag skrev lokal fodboldhistorie af den fineste slags.

- En flot moden præstation, en mandfolkepræstation - og fremfor alt en rigtig flot holdpræstation, som vi ser i dag - og som vi har set over hele sæsonen. Vi startede ud som en slags nedrykningsfavoritter som nyoprykkede fra serie 2, og har hele tiden haft fokus på, at blive i rækken, lød det fra en glad og megastolt Givetræner, Brian Sølund.

Annonce

Den perfekte sæson

Nu blev Give altså ikke i rækken, men da de forlader den i opadgående retning, kan man ikke rose både holdet og de to trænere Brian Sølund og Kristian Rasmussen nok. De har sammen leveret den perfekte sæson, og via godt arbejde både på træningsbanen og stor taktisk fleksibilitet både op til og under kampene, har man formået at fremstå som en enhed, der har været meget svær at spille mod.

En stærk og velorganiseret defensiv er blevet krydret med sprudlende presfodbold og ungdommelige fodboldsult, som har klædt holdet rigtig godt - og så har man formået at køre sæsonen igennem med 15-16 spillere, hvilket har været rigtig godt for holdets rytme og sammenhæng.

Den 90-årige holdleder Svend Aage Bach kunne lørdag se sin livslange drøm om at se sin hjerteklub rykke i jyllandsserien gå i opfyldelse. Foto Jim Hoff

Og så skal vi da lige også bemærke, at den person, der måske i bund og grund var mest stolt denne lørdag, var holdets 90-årige holdleder Svend Aage Bach, der endelig fik sin livslange drøm om at se sin hjerteklub rykke op i jyllandsserien.

Billedgalleri fra kampen - klik på et foto og du er inde i galleriet

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Krondiamantbryllup i Give

Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce