Annonce
Fredericia

Hjælp på vej til Lillebælt: Fonde giver millionindsprøjtning til forbedring af havmiljøet

Et bredt samarbejde og et millionbeløb fra Nordea-fonden og Velux-fonden skal sikre mere balance i havmiljøet i Lillebælt. Arkivfoto: Naturpark Lillebælt
Et bredt samarbejde mellem Nordea-fonden, Velux-fonden, frivillige aktører og Kolding, Fredericia og Middelfart Kommuner og et større millionbeløb skal være med til at sikre en bedre balance i havmiljøet i Lillebælt. Det skriver Naturpark Lillebælt i en pressemeddelelse.

Lillebælt: Naturen i Lillebælt er under pres, men der er hjælp på vej i form af et større millionbeløb til den trængte havbund og dyreliv. Det er Nordea-fonden og Velux-fonden, som samlet har doneret et beløb på 17,1 millioner kroner, og det betyder, at projektet Bælt i Balance, som skal være med til at forbedre havmiljøet i Naturpark Lillebælt, kan gå i gang.

Pengene skal blandt andet bruges til at skabe konkrete forbedringer i havmiljøet, såsom nye stenrev, fiskebørnehaver og opfiskning af krabber, levevilkårene for torsk, havørred og marsvin skal forbedres, og så skal der bruges penge på at formidle viden om Lillebælt til borgere, besøgende og foreninger.

- Oplevelser, formidling og viden om vores hav og kyst ved Kolding Fjord og Lillebælt er vigtige dele af projektet. Det får os til at holde af vores natur, så vi passer bedre på den i fremtiden, lyder det fra Eea Haldan Vestergaard, som er medlem af byrådet for Venstre i Kolding Kommune.

Om Lillebælt som Dansk Naturpark

Naturpark Lillebælt er Danmarks største naturpark, hvoraf cirka 70 procent er hav.

Lillebælt er et særligt havområde med store arealer med internationalt beskyttet hav og kystnatur, og med en af verdens tætteste bestande af hvaler.

For at blive Dansk Naturpark efter Friluftsrådets mærkningsordning skal man opfylde 10 kriterier. Naturpark Lillebælt fik mærket i december 2017. Over 54 procent af området i parken er beskyttet natur.

Annonce

Langsigtet projekt

Projektet Bælt i Balance strækker sig over de næste frem år til og med 2025. Velux-fonden har postet 7,5 millioner kroner i projektet, mens Nordea-fonden støtter med 9,6 millioner kroner. Foruden Nordea-fonden og Velux-fonden er også Kolding, Fredericia og Middelfart Kommuner gået sammen om at bakke op om at forbedre havmiljøet i Naturpark Lillebælt. De tre kommuner har afsat 15,2 millioner kroner til blandt andet projektledelse og administration.

- Jeg er meget stolt over vores samarbejde i Naturpark Lillebælt, og de tiltag vi sammen gør for vores havmiljø. Tillykke til os alle med det flotte resultat, siger Christian Bro, som er medlem af byrådet for Socialdemokratiet i Fredericia Kommune.

Projektet bakkes desuden op af en række frivillige aktører og lokale foreninger såsom dykkerklubber, kajakklubber, fritidsfiskere med flere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce