Annonce
Debat

Hjælp til forsamlingshusene: Det er på sin plads med et ekstra tilskud - en aktivitetspulje giver ingen mening

Laurits Lauritsen. Arkivfoto

Læserbrev: I forrige uge foreslog DF ekstra tilskud til forsamlingshusene på 50 pct. i forhold til det ordinære tilskud, hvilket efterfølgende blev besluttet i udvalget for læring og fritid.

Men efterfølgende vendte udvalget rundt på en tallerken og forkastede deres eget forslag.

På det efterfølgende byrådsmøde nåede man frem til at oprette en aktivitetspulje, hvori husene kan søge midler til aktiviteter, der skal hjælpe med at få gang i husene.

Det er svært at se, hvad en sådan pulje skulle hjælpe, så længe der er et forsamlingsforbud. Det er jo det, der skal ændres, så der kan komme gang i udlejningen og dermed indtjening.

Derfor giver det jo ikke mening med en aktivitetspulje, for hvad og hvor meget kan man søge om og til hvilke aktiviteter? Det bør udpensles noget mere.

Formanden skriver, at der er tilsyneladende ingen huse, der er i problemer. Hvad med Uldum Forsamlingshus? De er tilsyneladende i store problemer.

Har hørt fra et andet hus, som takket være det årlige tilskud kunne få betalt deres forsikringer. Der er sikkert andre, der er ved at nå bunden i pengekassen.

Ingen ved, hvornår der kommer gang i indtjeningen. Derfor synes jeg, det er på sin plads med et ekstra tilskud - en aktivitetspulje giver ingen mening.


Så bliver midlerne ligeligt fordelt, som også DF er enig i. Men igen, det drejer sig om forsamlingsforbuddet, der skal ændres til minimum 100 personer for at få en rimelig indtjening.

Laurits Lauritsen


Så bliver midlerne ligeligt fordelt, som også DF er enig i. Men igen, det drejer sig om forsamlingsforbuddet, der skal ændres til minimum 100 personer for at få en rimelig indtjening.

I øvrigt synes jeg, kommunen interesserer sig for lidt for deres forsamlingshuse. Godt nok får husene et årligt tilskud, hvilket alle synes er OK, men hvorfor indkalder man ikke husene til f.eks. et dialogmøde med jævne mellemrum, som helt sikkert ville være gavnligt for alle parter?

Jeg har indtil for et par år været med omkring Glud Forsamlingshus i 32 år. I alle disse år har vi faktisk ikke hørt fra kommunen ud over det årlige tilskud.

Jeg kan ikke mindes, der har været indkaldt til møde med husene. Horsens Kommune indkalder med jævne mellemrum deres huse til dialogmøde. Hedensted Kommune har jo en kulturkonsulent - det måtte vel være en opgave for denne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

NPV afviser kritikken af Gammelhavn: 'Det bliver en moderne og bæredygtig by for alle aldre'

Debat

Grønne poser og stor grund

Egtved

Gourmetrestaurant glæder sig over genåbning: Men en vandskade forsinker det hele to uger

Annonce