Annonce
Børkop

Hjælpemidler er et hit: Ny butik i Børkop er populær allerede inden åbningen

Ditte Okkels Alici sidder ved en badestol, der kan dreje 360 grader rundt, og skridsikker. Det er hjælpemidler, som stolen, som det drejer sig om hos Børkops nye butik, Seniorpleje. Foto: Jørgen Flindt
Seniorpleje åbner onsdag 1. september. Stedet er i gågaden i Børkop, og butikken, hvor der handles med hjælpemidler, mærker en stor interesse allerede inden åbningen.

Børkop: Det er ikke hver dag, der åbner en ny butik midt i Børkop, men på onsdag åbner Seniorpleje i lokaler midt i gågaden, Ny Boder.

Og butikken mærker allerede før åbningen en stor interesse fra kunder.

- Der er mange, som har været forbi og vil besøge butikken. Vi mærker helt bestemt, at der er et marked for en butik, som denne, siger Ditte Okkels Alici, der er indehaver af Seniorpleje.

Annonce

Børkop får et handicaptoilet

Der er ikke mange handicapvenlige toiletter midt i Børkop, men det bliver der lavet om på, nu Seniorpleje åbner i Ny Boder.

- Det er ikke nemt at være dårligt til bens og så skulle finde et toilet midt i Børkop. De toiletter, der er på banegården er ikke særligt brugbare-. Der er selvfølgelig nogle gode handicapvenlige toiletter på Englystparken, men der er langt derom, hvis man er ude at handle og ikke er så let til bens. Derfor har vi fået lavet et handicapvenligt toilet, som man gerne må komme ind fra gaden og benytte sig af, hvis behovet opstår, siger Ditte Okkels Alici, der er indehaver af Seniorpleje.

Det kræver dog selvfølgelig, at det sker i butikkens åbningstid.

Hun har gennem mange år arbejdet som sygeplejeske af profession, men i de seneste to år har hun drevet Seniorpleje som en netbutik med base i hjemmet i Børkop, men nu er det blevet tid supplere netbutikken med en fysisk butik.

- Jeg mangler et sted, hvor folk kan komme ind og prøve vores produkter, og hvor jeg kan være til stede, så jeg kan give den helt optimale vejledning. Børkop er valgt ud fra, at lokalerne her gode, og fordi det er et sted, hvor man kan køre nærmest lige til døren samt det er nær banegården, siger hun.

Populær butik

Kunderne kommer også lang vejs fra. Det ved hun allerede, før butikken åbner.

- Selvom vi officielt ikke har åbnet endnu, har der været kunder forbi. Både lokale men også så langt væk som Høje Tåstrup og Skjern, så det er virkelig en butik, folk gerne kører langt for at besøge. Det viser også, hvor stort et behov der er, for at få en god sundhedsfaglig vejledning og få købt nogle gode produkter, som passer til behovet, siger hun.

Det er et bredt udvalg af hjælpemidler, som man kan købe gennem Seniorpleje. Det kan være rollatorer, støttepuder, badestole, gigtbestik og andre hjælpemidler, der kan gøre livet nemmere, hvis ens fysik ikke længere er på toppen.

Min svigermor endte i et "hul" mellem to stole, altså mellem forskellige offentlige instanser, hvor ingen rigtig mente, det var dem, der skulle hjælpe. Hvad gør man så, for det gik tydeligvis ud over hendes livskvalitet?

Ditte Okkels Alici, indehaver af Seniorpleje

- Hele vores værdigrundlag omkring Seniorpleje, handler om at give vores nærmeste mest mulig livskvalitet, samt at kunne klare sig længst muligt i eget hjem. Det handler også om at bevare værdigheden, samt at støtte vores seniorer til at være mest muligt selvhjulpen. Selv om hjemmeplejen gør det rigtig godt og er fagligt dygtige, vil størstedelen helst undgå fremmede mennesker i vores hjem. Især når de drejer som personlig pleje og hygiejne, siger hun.

Annonce

Klædt på til opgaven

Det var på grund af sygdom, at Ditte Okkels Alici valgte at sælge hjælpemidler. Hendes svigermor blev syg, og da hun blev udskrevet fra sygehuset, fulgte der hjælpemidler med, men ikke nok til, at hun kunne opretholde  en hverdag, som hun ønskede.

- Min svigermor endte i et "hul" mellem to stole, altså mellem forskellige offentlige instanser, hvor ingen rigtig mente, det var dem, der skulle hjælpe. Hvad gør man så, for det gik tydeligvis ud over hendes livskvalitet? Vi undersøgte derfor markedet for hjælpemidler. Og bare ved at google få gange kunne min min mand og jeg se, at der var ikke rigtigt nogle brugbare hjemmesider, hvor man kunne købe gode produkter og få en vejledning, og så opstod idéen om, at det kunne vi da selv få lavet, siger hun.

Huer og kasketter går aldrig af mode. Disse er såkaldte Ribcap, som fungerer som hovedbeskyttelse. Foto: Jørgen Flindt

Fra tanke til handling gik det stærkt, og det samme gjorde virksomhedens vækstkurve.

- Vi ramte lige ind et behov, og det har været to år med fuld fart på. Og med min sygeplejefaglige baggrund, kan vi også bidrage med mere end bare produkter. Jeg tilbyder også vejledning baseret ud fra den lange erfaring, jeg har på området. Det er ofte, de små ting, der kan gøre den store forskel, og det kan jeg vejlede om, siger hun og understreger, at det offentlige hjælper med mange former for hjælpemidler, men Seniorpleje er stedet, hvor barren sættes højere.

- Gennem det offentlige system får man som regel den skrabede model, som kan bruges, men der er så mange muligheder for at få noget, der er bedre og har en helt anden kvalitet. Og som rammer ens behov meget bedre, siger hun og nævner et eksempel:

- For rigtig mange mennesker betyder det noget, at hjælpemidlerne passer til deres personlige stil samt unikke behov. Ingen er ens. Hos os kan du eksempelvis få sammensat din helt personlige rollator, og få lækkert tilbehør til din kørestol, som varme kørestolsposer, regnslag med fleece, lammeskindsstøvler med videre, forklarer Ditte Okkels Alici.

Seniorpleje holder til på nettet, og altså fra onsdag 1. september, i Ny Boder 11. Der er åbningsreception klokken 14 til 17.

Ditte Okkels Alici er indehaver af Seniorpleje, der åbner 1. september i Ny Boder. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Vejle For abonnenter

International kæmpe skal hjælpe NPV med at finde storinvestorer til byggeprojekt i Vejle

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Her kan du få alt det gode til din krop på én gang: Ny virksomhed giver dig klarhed og skønne sager - lige i hovedet

Erhverv For abonnenter

Så meget skar Vejle-slagter af prisen: Liebhaver-sommerhus i Skagen kostede oprindelig 50 millioner kroner

Sport

Hedensted fyrer cheftrænerteamet med øjeblikkelig virkning: Klublegende tager over, mens tidligere succestræner skal assistere ham

Erhverv For abonnenter

Byens gamle restaurant Peking Grill er blevet til My Look: Louise har øjnene rettet på nyt forretningskoncept

Vejle Boldklub

Godt nyt for VB: Kolinger spillede med reserveholdet og ligner en mand, som er klar til kamp

Vejle For abonnenter

Jeg må stå på risten og nyde duften: Vejles nye stjerne-restaurant er så fin, at den ikke skilter med sig selv

Børkop For abonnenter

Hendes udviklingshæmmede søster ændrede hendes liv for altid: Nu står Vejle-kvinde i spidsen for landsdækkende forening

Vejle

Omstridt centerleder 'fyret' fra Bifrost efter Sofies død: 'Det var svært at se, hvordan vi kunne genoprette tilliden'

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Vejle For abonnenter

Laura sex-slammer om sexisme: 'De tog mit navn og tilpassede det mit kønsorgan'

Vejle For abonnenter

Royal fest, DF svigtede ældre, afdødes journaler holdes hemmelige og VB på nedrykningskurs: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Vejle

Vil du bygge i Vejles nye bydel skal du have meget mere end kolde kontanter op af lommen

Annonce