Annonce
Jelling

Hjælpen er nær: Borgere danner akuthjælpergruppe i Jelling

Borgere i Jelling har dannet en akuthjælpergruppe, som blandt andet rykker ud i tilfælde af hjertestop. Arkivfoto: Yilmaz Polat
En gruppe borgere i Jelling har taget initiativ til at danne en akuthjælpergruppe, som rykker ud i tilfælde af alvorlig sygdom og tilskadekomst.

Jelling: Når ulykken sker, er de klar til at rykke.

23 borgere i Jelling og omegn havde et ønske om at danne en lokal akuthjælpergruppe. Derfor henvendte de sig til Region Syddanmark, som nu har givet grønt lys til tiltaget.

Den kommende akuthjælpergruppe, som består af 23 hjerteløbere – blandt andet en læge, sygeplejersker, brandmænd og reddere, vil gerne styrke trygheden i Jelling og sikre, at der bliver ydet hurtig førstehjælp til dem, der har brug for det, inden ambulancen kommer frem.

Annonce

Formand for Præhospitaludvalget i Region Syddanmark Mads Skau (V) roser ideen til en akuthjælpergruppe.

- Det er meget prisværdigt, at lokale ildsjæle i Jelling og omegn ønsker at tage et medansvar i deres lokalområde. Jelling er ét af de steder, som opfylder kriterierne for at oprette en akuthjælpergruppe, så derfor er det helt naturligt, at vi også efterkommer deres ønske om en akuthjælpergruppe, siger Mads Skau i en pressemeddelelse.

Allerede klar i juni

De første akuthjælpere bliver uddannet først i juni, så ordningen er snart klar til at træde i kraft.

Akuthjælpergruppen kaldes ud via akuthjælper-appen, og gruppen får to sæt akuthjælperudstyr i henholdsvis Jelling og Sandvad.

Etableringen af en akuthjælpergruppe i Jelling og omegn kommer til at koste cirka 30.000 kroner om året til uddannelse og udstyr fra og med 2021. Der vil ligeledes være en etableringsudgift på 80.000 kroner til blandt andet akuthjælpertasker og hjertestartere.

Akuthjælperene bliver kaldt ud til hændelser, der er så alvorlige, at ambulancerne kører med udrykning. Det kan være både alvorlig sygdom og tilskadekomst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Alarm 112 For abonnenter

44-årig mand tiltalt i grov sag om voldtægt af børn under 12 år

Annonce